Η Καμίλα έσπασε το πόδι της

09.04.2010
Η σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου (Prince Charles) θα αναγκαστεί να γιορτάσει την πέμπτη επέτειο του γάμου της, σήμερα, με το πόδι στο γύψο, καθώς είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στη Σκοτία.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου (Prince Charles) θα αναγκαστεί να γιορτάσει την πέμπτη επέτειο του γάμου της, σήμερα, με το πόδι στο γύψο, καθώς είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στη Σκοτία.

Ωστόσο, η Καμίλα (Camilla), που μόλις ανάρρωσε από δισκοπάθεια, δεν σκοπεύει να χαλάσει το πρόγραμμα των διακοπών τους, παρότι θα πρέπει να φορέσει τον γύψο για έξι εβδομάδες. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η δούκισσα της Κορνουάλης υπέστη κάταγμα στην περόνη της κνήμης και δεν πρέπει να ρίχνει καθόλου βάρος στο πόδι της.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του παλατιού η Καμίλα έχει μια φιλοσοφημένη στάση σχετικά με το ατύχημά της: "Η άποψη της δούκισσας είναι ότι τα χειρότερα συμβαίνουν και παρότι πονάει λίγο, η ζωή συνεχίζεται όπως και οι δουλειές μας".

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων πασχαλινών διακοπών του ζευγαριού στο Μπίρκχολ, την εξοχική κατοικία του πρίγκιπα στο Μπάλμοραλ, ενώ πήγαιναν περίπατο στην εξοχή.

Η 62χρονη Καμίλα παραπάτησε μέσα στη φωλιά ενός λαγού με αποτέλεσμα να αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Παρότι δεν μπορούσε να σηκωθεί και χρειάστηκε τη βοήθεια των φρουρών της για να επιστρέψει στο σπίτι, στην αρχή νόμιζε ότι πρόκειται για ένα απλό διάστρεμμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως, ο πόνος έγινε αφόρητος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο παρακείμενο νοσοκομείο, προκειμένου να κάνει ακτινολογικές εξετάσεις, οι οποίες αποκάλυψαν το κάταγμα.

Τώρα η Καμίλα αναρρώνει με τη βοήθεια του προσωπικού της και του άντρα της, με τον οποίο γιορτάζει σήμερα την πέμπτη επέτειο του γάμου τους. Σύμφωνα με τη γνώμη των γιατρών της όλα θα πάνε καλά και γρήγορα η δούκισα θα επιστρέψει στις αγαπημένες της δραστηριότητες, που την βοηθούν να διατηρεί την καλή φυσική της κατάσταση.

Παρότι καπνίστρια και λάτρης του κόκκινου κρασιού, η Καμίλα είναι φανατική πεζοπόρος και κάνει συχνά ιππασία γι' αυτό και διατηρεί ένα καλοσχηματισμένο σώμα παρά την ηλικία της.

Ο 61χρονος Κάρολος, πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και διάδοχος του θρόνου, παντρεύτηκε την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς (Camilla Parker-Bowles) τον Απρίλιο του 2005. Ως γνωστόν, ο προηγούμενος γάμος του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα (Diana) είχε τελειώσει με διαζύγιο, τον Αύγουστο του 1996.