Γιώργος Σατσίδης: "Ο Έλληνας Mr Xόλιγουντ"

30.04.2010
Εχει βρεθεί δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ. Μαντόνα, Μπιγιονσέ, Μπρους Γουίλις, Τομ Κρουζ και Τζον Τραβόλτα είναι μερικοί μόνο από τους αστέρες που συνάντησε ο Γιώργος Σατσίδης και κατάφερε να τους πάρει συνέντευξη.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Εχει βρεθεί δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ. Μαντόνα, Μπιγιονσέ, Μπρους Γουίλις, Τομ Κρουζ και Τζον Τραβόλτα είναι μερικοί μόνο από τους αστέρες που συνάντησε ο Γιώργος Σατσίδης και κατάφερε να τους πάρει συνέντευξη. Ο γνωστός δημοσιογράφος μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες του και αποκαλύπτει: Ποιοι είναι οι πιο παράξενοι; Ποιοι δεν δέχονται να τους αγγίξεις; Ποιοι τον εντυπωσίασαν με την απλότητά τους; Και ποιοι είναι στην Ελλάδα οι πραγματικοί σταρ;

Ποιος ήταν ο πρώτος μεγάλος σταρ από τον οποίο πήρες συνέντευξη;

«Η Ναόμι Κάμπελ και αμέσως μετά η Κλόντια Σίφερ. Ακολούθησε μια αποστολή στο Μόντε Κάρλο, όπου μίλησα με τον Αλβέρτο του Μονακό και στη συνέχεια αποστολή στο Λος Άντζελες».

Πες μας μερικά από τα ονόματα που έχεις συναντήσεις όλα αυτά τα χρόνια;

«Χιου Γκραντ, Λιζ Χάρλεϊ, Χιου Τζάκμαν, Τζον Τραβόλτα, Μέριλ Στριπ, Τζούλια Μουρ, Μαντόνα, Τομ Κρουζ, Μπιγιονσέ, Τζένιφερ Λόπεζ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μάικλ Ντάγκλας, Ενρίκε Ιγκλέσιας, Ρίκι Μάρτιν, Σαρλίζ Θερόν, Τζόρτζιο Αρμάνι, Ντονατέλα Βερσάτσε, Λένι Κράβιτς, Τζένιφερ Άνιστον, Λετίσια Κάστα, Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Γούντι Χάρελσον, Ρενέ Ζελβέγκερ, Ντρου Μπάριμορ, Έβα Λονγκόρια, Τέρι Χάτσερ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σούζαν Σάραντον, Χίλαρι Σουάνκ, Τζόαν Κόλινς, Αντόνιο Μπαντέρας, Γκάι Ρίτσι... Η λίστα είναι ατελείωτη».

Πόσο δύσκολο είναι να προσεγγίσεις όλους αυτούς τους σταρ;

«Λειτουργώ πάντα έχοντας στο μυαλό μου το ρητό: Ο επιμένων νικά και δεν σταματάω πουθενά».

Υπήρξαν φορές που σε βοήθησε και η τύχη;

«Ναι, για παράδειγμα, έτυχε ο μάνατζερ της Μαρίας Μενούνος, τον οποίο είχα γνωρίσει στην Ελλάδα, να μανατζάρει και την πρωταγωνίστρια της ταινίας ?Avatar?, τη Ζόι Σαλντάνα. Βρισκόμουν λοιπόν στο Παρίσι, όταν τον συνάντησα τυχαία στο δρόμο και μιλήσαμε. Έτσι έκλεισα και τη συνέντευξη».

Πώς είναι η ελληνικής καταγωγής Τζένιφερ Άνιστον;

«Είναι περίεργη περίπτωση. Για πρώτη φορά της πήρα συνέντευξη όταν ζούσε το μεγάλο έρωτα στο γάμο της με τον Μπραντ Πιτ και την ξανασυνάντησα αμέσως μετά το χωρισμό τους. Τότε ήταν άλλος άνθρωπος. Ενώ στην πρώτη συνέντευξη μου είπε πολύ ωραία πράγματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, τη δεύτερη φορά δεν είχε διάθεση να μιλήσει για τίποτα, ήταν απόμακρη και ένιωθες ότι ήταν αλλού».

Ποιοι σταρ σε δυσκόλεψαν περισσότερο;

«Δύσκολη περίπτωση ήταν ο Χιου Γκραντ. Μιλώντας μαζί του νιώθεις συνεχώς ότι βαδίζεις σε τεντωμένο σκοινί. Είναι αξιόλογος, αλλά χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είναι επίσης πολύ δύσκολος».

Ποιος ή ποια ήταν ο/η πιο στριμμένος/η;

«Η Σκάρλετ Γιόχανσον, γιατί είναι ένας άνθρωπος που απ’ ό,τι φάνηκε δεν πατάει γερά στη γη. Παρόλο που είναι πολύ ταλαντούχα, προφανώς δεν πιστεύει αυτά που της έχουν συμβεί. Είναι από τους σταρ που λες ότι την έχουν δει. Αυτή ήταν διαπίστωση όλων των ξένων δημοσιογράφων που βρεθήκαμε στο Λος Άντζελες για μια συνέντευξη μαζί της».

Ποιοι σε εντυπωσίασαν με την απλότητά τους;

«Πολλοί, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, ο Μάικλ Ντάγκλας, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, ο Τζέραρντ Μπάτλερ, η Σάλμα Χάγιεκ, η Μπιγιονσέ, η Πάμελα Άντερσον, ο Τζούλιαν Μακ Μάχον, ο Τομ Κρουζ κ.ά.».

Έγινες μάρτυρας κάποιας τρελής απαίτησής τους;

«Υπάρχουν πολλοί σταρ που δεν θέλουν να τους αγγίζεις και δεν δέχονται ούτε τη χειραψία, όπως η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς».

Σε προειδοποιεί κάποιος να μην τους χαιρετήσεις ή πρέπει να το μαντέψεις μόνος σου;

«Το καταλαβαίνεις, υπάρχουν κάποιοι που όταν τους συναντάς, σου δίνουν απλόχερα το χέρι τους και άλλοι που δεν το κάνουν, οπότε δεν κάνεις κι εσύ την κίνηση».

Στην Ελλάδα υπάρχουν πραγματικοί σταρ;

«Ζούμε σε μια εποχή που το φαινόμενο του λαμπερού απόμακρου σταρ φθίνει και το βλέπουμε αυτό και στο εξωτερικό. Σαφώς και υπάρχουν σταρ και είναι αυτοί που παραμένουν αλώβητοι στο χρόνο. Πραγματικός σταρ, για παράδειγμα, είναι ο Σάκης Ρουβάς. Οτιδήποτε και να κάνει, από φάουλ καριέρας μέχρι το μεγαλύτερο επίτευγμα, επικροτείται με τον ίδιο τρόπο και ακολουθούν και πάρα πολλοί άλλοι. Η Χάρις Αλεξίου επίσης είναι ένα εμπορικό φαινόμενο, που παίζει το παιχνίδι με τους δικούς της όρους ποιότητας».

Κάποια στιγμή σου δόθηκε η ευκαιρία να κάνεις τηλεόραση στην Αμερική και μάλιστα να παρουσιάζεις ταξιδιωτική εκπομπή μαγειρικής. Γιατί δεν το τόλμησες;

«Όπως ίσως γνωρίζεις, το να μείνεις στην Αμερική δεν είναι μια απλή υπόθεση, απαιτούνται νομικές διαδικασίες. Θα έπρεπε να μείνω τουλάχιστον έξι μήνες εκεί για να τα διευθετήσω όλα αυτά. Είμαι αρκετά σταθερός άνθρωπος και δεν με διακατέχει καμία αίσθηση τυχοδιωκτισμού. Οπότε σκέφτηκα να μείνω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ για αυτά που έχω ήδη κατακτήσει. Επειδή όμως ταξιδεύω διαρκώς, το να μείνω κάποια στιγμή έξω είναι κάτι που υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου».

Κι έτσι σε βλέπουμε στο «Take 20» στο ελληνικό MTV...

«Ναι, είναι μια εκπομπή που με γεμίζει χαρά, ονειρευόμουν χρόνια να την κάνω, γιατί ασχολείται μόνο με τον κινηματογράφο και τους σταρ του Χόλιγουντ. Σε αρκετά πράγματα μου θυμίζει την εκπομπή που έκανα στο Mega, όταν πρωτοξεκίνησα τοBackstage. Μου δίνει την ίδια αίσθηση δημιουργικότητας που ένιωθα τότε».

Και μέσα σε τόσο τρέξιμο βρίσκεις χρόνο και για ραδιόφωνο;

«Ναι, είμαι στο V FM, καθημερινά 8-11 το πρωί. Η εκπομπή έχει τον τίτλο Πρωινό με τους σταρ. Είναι μία ακόμη πρόκληση για μένα, άλλο ένα στοίχημα που πήγε καλά και ουσιαστικά με έχει ανανεώσει πολύ».

Αλήθεια, πώς είναι η Μαντόνα από κοντά;

«Είναι ένας άνθρωπος που σου κόβει την ανάσα με την ενέργειά του. Είναι μια μικροκαμωμένη γυναίκα, αλλά με τόσο ισχυρή προσωπικότητα, που σε κάνει να τη βλέπεις σαν γίγαντα. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι εκπέμπει ακόμα κάτι κοριτσίστικο».

Στην ελληνική σοουμπίζ υπάρχουν «καβαλημένα καλάμια»;

«Είναι εμφανές ότι το ελληνικό star system διακατέχεται από απίστευτο επαρχιωτισμό. Υπάρχει ακόμα η αίσθηση ότι όποιος βγαίνει στο γυαλί είναι κάτι. Αυτό όμως δεν ισχύει. Το θέμα είναι τι λες και τι δουλειά δείχνεις όταν βγαίνεις στο γυαλί και πόσο θα αντέξεις στο χρόνο. Βλέπουμε ανθρώπους που την έχουν δει περίεργα. Σιγά σιγά να χάνουν το κοινό τους. Νομίζω ότι τελικά αυτό που σε κρατάει στη δουλειά ζωντανό είναι η αφοσίωσή σου σε αυτήν και όχι όλα τα υπόλοιπα».