Λευκό eyeliner: Το trend του καλοκαιριού που έχει ξετρελάνει τις celebrities

30.05.2019
Λευκό eyeliner: Το trend του καλοκαιριού που έχει ξετρελάνει τις celebrities
Δεν υπάρχουν πολλές τάσεις μακιγιάζ που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από τα κλασικά μαύρα eyeliner, αλλά ένας άμεσος τρόπος να φωτίσεις και να τονίσεις τα μάτια σου, είναι ένα λευκό eyeliner που είναι έτοιμο να κερδίσει τoν τίτλο του make-up του καλοκαιριού.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι ένα χρώμα που θα ήταν η πρώτη σου επιλογή για να κάνεις το μακιγιάζ σου, το λευκό eyeliner αποτελεί εδώ και χρόνια το μυστικό όπλο των make-up artist και είναι πιο ευκολοφόρετο από ότι φαντάζεσαι και για όλους τους τόνους του δέρματος.

Οι πασαρέλες των fashion week και τα κόκκινα χαλιά έχουν επίσης κατακλυστεί από το λευκό eyeliner και είναι πολύ εύκολο να το δοκιμάσεις για να δείξεις μια άποψη ακολουθώντας τη σικ τάση των μοντέλων της Chanel ή του Giambattista Valli.

«Μπορείς να φορέσεις το λευκό eyeliner με οποιοδήποτε τρόπο όπως θα έκανες με το καφέ ή το μαύρο, αλλά έχει ένα πολύ διαφορετικό feeling», λέει η global senior artist της Mac, Rachel O'Donnell. «Μου αρέσει να ανοίγει και να φωτίζει την εσωτερική γραμμή του ματιού ή να φαίνεται σαν φτερό έντονο και λαμπερό».

Η κύρια δυσκολία κατά την εφαρμογή του λευκού eyeliner είναι να εξασφαλίσεις ότι η σκιά θα φαίνεται αρκετά θαμπή. Για να πετύχεις το απαραίτητο φινίρισμα, «χρησιμοποίησε ένα λευκό μολύβι για τα μάτια, για να σχεδιάσεις τη γραμμή που θες, αλλά εφάρμοσε μια ματ λευκή σκιά ματιών πάνω από την κορυφή», λέει η O'Donnell.

Aυτό είναι το μυστικό πίσω από το εντυπωσιακό βλέμμα της Sophie Turner [φωτό επάνω] το οποίο δημιούργησε η make-up artist Georgie Eisdell. H μάσκαρα ή οι ψεύτικες βλεφαρίδες συνιστώνται επίσης για να τονίσουν περισσότερο το αποτέλεσμα. Επίλεξε μια μαύρη μάσκαρα για πιο έντονο αποτέλεσμα, ή εμπνεύσου από την εμφάνιση της Jodie Comer με το λευκό eyeliner από την Naoko Scintu [φωτό κάτω]

Tα λευκά eyeliner όπως τα φοράνε η Turner και η Comer είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αλλά είναι πολύ σημαντικό οι γραμμές να είναι καθαρές και μυτερές.

Αν τα χέρια σου δεν είναι τόσο σταθερά για να πετύχεις τη λεπτομέρεια, η O'Donnell συνιστά να εφαρμόσεις τη γραμμή με μια συνθετική βούρτσα με κλίση, καθώς αυτές οι τρίχες «θα επιτρέψουν στο προϊόν να γλιστρήσει στις ίνες, και να δημιουργηθεί ένα ομαλό φινίρισμα».

Αλλά ακόμα και αν δεν είσαι έτοιμη για ένα γεμάτο άσπρο eyeliner, μπορείς ακόμη να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις μόνο λάμψη, εφαρμόζοντας το κατά μήκος του κάτω εσωτερικού του ματιού σου ή τοποθετώντας μια άσπρη σκιά ματιών στο σημείο των δακρυϊκών πόρων σου.

Μέσα στο καλοκαίρι, πάντως, προβλέπουμε ότι θα το φορέσεις και θα εντυπωσιαστείς…και θα εντυπωσιάσεις!