4+1 στιλ μαλλιών που μπορεί να καταστρέψουν την τρίχα σου

20.09.2016
Πολλά έχουμε πει σχετικά με το πώς θα κάνουμε καλό στα μαλλιά μας αλλά καλό είναι να ξέρουμε και ποια είναι εκείνα τα στιλ των μαλλιών που οδηγούν στην καταστροφή της τρίχας μας, έτσι ώστε να τα αποφύγουμε όσο γίνεται.

Κούρεμα με ξυράφι:

Πολλές τεχνικές θα βρεις όταν μιλάμε για κούρεμα όμως όταν μπαίνει το ξυράφι στα μαλλιά μας τότε δεν αποκλείεται να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Το ξυράφι δεν αποκλείεται να αφήσει τις άκρες των μαλλιών πιο ξηρές και "δύσκολες" στο χτένισμα.

H καθημερινή αλογοουρά:

Αν κάθε μέρα πιάνεις τα μαλλιά σου σε αλογοουρά τότε δεν αποκλέιεται να κάνεις κακό στην τρίχα σου. Πιάνοντας τα σε αλογοουρά τότε δεν αποκλείεται να προκαλέσεις τελικά ΄το σπάσιμο της τρίχας σου στο σημείο αυτό. Μπορείς άνετα να πιάσεις τα μαλλιά σου σε αλογοουρά αλλά να α"Ασφαλίσεις" το αποτέλεσμα όχι με λαστιχάκι αλλά με ένα αξεσουάρα μαλλιών που δεν τους κάνει κακό.

Πολύ μακριά μαλλιά:

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να έχεις πολύ μακριά μαλλιά, το αντίθετο μάλιστα πρόκειται για τον πόθο σχεδόν κάθε γυναίκας. Το θέμα είναι όμως πως αν θέλεις να έχεις πολύ μακριά μαλλιά θα πρέπει να ξέρεις πώς να τα φροντίζεις. Σίγουρα ξέρεις το ότι το να "καθαρίζεις" τις άκρες σου είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή, οπότε μην το αμελείς.

Κάθε 3 με 5 μήνες είναι το ιδανικό διάστημα για κούρεμα αν θέλεις να έχεις πολύ μακριά μαλλιά που δείχνουν και είναι λαμπερά και υγιή.

Τα χτενίζεις όταν είναι ακόμη νωπά:

Το να αρχίζεις να φορμάρεις τα μαλλιά σου με εργαλεία στάιλινγκ- ειδικά με θερμό αέρα- αμέσως μόλις βγεις από το μπάνιο που α μαλλιά σου είναι ακόμη νωπά, δεν είναι το καλύτεορ που μπορείς να κάνεις. όταν είναι νωπή η τρίχα σου είναι πιο εύθραυστη και καλό είναι να τα στεγνώσεις πριν τους δώσεςι στιλ.

Πολύ σφιχτή αλογοουρά:

Φυσικά και τα χτενίσματα εκείνα που απαιτούν τα μαλλιά σου να είναι πιασμένα πολύ σιχτά ειδικά για ώρες δεν είναι τα καλύτερα για την τρίχα σου. Ναι ο κότσος της μπαλαρίνας είναι τάση όμως καλό είναι να μην τον αφήσεις για ώρες ατελείωτες. Δηλαδή αν κάνεις αυτό το χτένσιμα για τη δουλειά καλό είναι από κάποια ώρα και μετά να αφήσεις και λίγο ελεύθερα τα μαλλιά σου και κυρίως να μην κάνεις το ίδιο χτένισμα κάθε μέρα.