5 τάσεις στα μαλλιά για τη νέα σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016-2017

16.08.2016
Φυσικά και φέτος όπως κάθε φορά τέτοια εποχή που οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν σιγά-σιγά εσύ σκέφτεσαι πως χρειάζεσαι μια αλλαγή για να υποδεχθείς το φθινόπωρο και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από το να το κάνεις ακολουθώντας πάντα τα τελευταία τρεντ από τις διάσημες πασαρέλες. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσένα τις πιο σούπερ τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη νέα σεζόν στα χτενίσματα και εσύ δεν έχεις παρά να πάρεις ιδέες! Eλένη Αναστασάκη

Όγκος:

Ο όγκος στα χτενίσματα είναι μια από τις κυριάρχες τάσεις της σεζόν και όχι άδικα αφού καταφέρνει να μεταμορφώσει ένα απλό και βαρετό κατά τα άλλα χτένισμα σε άκρως εντυπωσιακό Οι πασαρέλες από το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη γέμισαν εντυπωσιακά χτενίσματα που είχαν ένα κοινό χαρακητηριστικό: τον όγκο!
Στα σόου του οίκου Zac Posen η χωρίστρα στη μέση συνδυάστηκε τέλεια με πολύ όγκο ενώ τα μαλλιά έπεφταν με χάρη στους ώμους. Φυσικά πρόκειται για μια τάση που μας έρχεται από την δεκαετία του '80 και την είδαμε να συνδυάζεται κυρίως με μπούκλες όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση των οίκων Jeremy Scott και Gucci.

Κλασικά χτενίσματα με μοντέρνα "γυρίσματα":

Τη νεά σεζόν μας κατακλύζουν μοντέρνα χτενίσματα στα μαλλιά που όμως έχουν μια ιδιαιτερότητα: μοιάζουν κλασικά. Η προσύλωση στο παρελθόν αποτυπώνεται στις φθινοπωρινές πασαρέλες αλλά έχουν κάτι μοντέρνο.

Με άλλα λόγια ορισμένοι σχειδαστές κατάφεραν να παρουσιάσουν κλασικά χτενίσματα με μοντέρνο τρόπο χαρίζοντας τους τελείως διαφορετική μορφή επενδύοντας ακόμη και σε μια τούφα που μπορεί να αλλάξει τελείως ολόκληρο το χτένισμα.

Τη νεά σεζόν μαθαίνουμε πώς να μεταμορφώσουμε έναν απλό κότσο σε έργο τέχνης με έμπνευση από τα σόου των οίκων Marchesa και καταλαβαίνουμε πώς λίγες τούφες σωστά τοποθετημένες στο ένα πλάι αλλάζουν τελείως την εμφάνιση μας όπως έγινε στα σόου του οίκου Emporio Armani.

Αλογοουρά σε χαμηλά επίπεδα:

Less is more και αυτός είναι ένας χρυσός κανόνας τόσο της μόδας όσο και της ομορφιάς που μπορεί να μας αντιπροσωπεύει αλλά στην πράξη σημαίνει πως δεν χρειάζεται πλέον περνάνε ώρες ατελείωτες για να είμαστε κούκλες. Για τα πολυάσχολα κορίτσια η φετινή μόδα είναι ένα όνειρο.

Για να δείχνεις in αλλά και περιποιημένη δεν έχεις παρά να πιάσεις τα μαλλιά σου σε χαμηλή αλογοουρά και να κρατήσεις τις τούφες σου μακριά από το πρόσωπό σου . Το λουκ κυριάρχησε στα σόου των διάσημων οίκων και εμείς ξεχωρίσαμε τις ενδιαφέρουσες εκδοχές των οίκων Salvatore Ferragamo, Prabal Gurung και όχι μόνο.

Ο νεός κότσος της μπαλαρίνας:

Μα σε ποια δεν αρέσει ο κότσος της μπαλαρίνας; Πολλές φορές ο συγκεκριμένος κότσος θυμίζει κόμπο αλλά στην κλασική και πιο αγαπημένη του εκδοχή δεν είναι παρά ένα στιλάτο αλλά και εύκολο χτένισμα που αποθεώθηκε στις χειμερινές πασαρέλες της σεζόν. Απόλυτα σικάτα χτενίσματα που δεν παίρνουν πάνω από λίγα λεπτά για να δημιουργηθούν κέρδισαν τις εντυπώσεις στα σόου των οίκων Valentino, Boss αλλά και του Christian Dior θυμίζοντας μας πως με το κατάλληλο χτένισμα είναι δυνατόν να κατακτήσουμε τον κόσμο!

Στις πασαρέλες του DIor μάλιστα είδαμε την πιο ρομαντική εκδοχή της τάσης ενω στον οίκο Boss μας εντυπωσίασε η πιο αναστατωμένη και ανέμελη εκδοχή του με ένα ελαφρώς πιο ατημέλητο κότσο.

Πολύ μακριά μαλλιά:

Αν και έχουμε δει πολλά κοντά χτενίσματα τα οποία μας έχουν κλέψει την καρδιά, δεν είναι λίγα και τα απίστευτα μήκη στα μαλλιά που είδαμε στις πασαρέλες. Τα μακριά και υγιή μαλλιά είναι πάντα μια από τις πιο διαχρονικές επιλογές που έχουμε και ειδικά φέτος αφήνουμε τα μαλλιά μας να μακρύνουν με τις ευλογίες των διάσημων σχεδιαστών. Η χωρίστρα μπορεί να είναι στο ένα πλάι ή στη μέση ενώ το μήκος που είδαμε στα μαλλιά των μοντέλων στα φθινοπωρινά σοου των επώνυμων σχεδιαστών όπως οι Elie Saab, H&M και Carven αποδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους τα πιο χορταστικά χτενίσματα δημιουργούνται με extra μήκος!