Απόφυγε να κάνεις αυτό πριν κοιμηθείς για να μην καταστρέψεις τα μαλλιά σου

12.01.2020
Απόφυγε να κάνεις αυτό πριν κοιμηθείς για να μην καταστρέψεις τα μαλλιά σου
Μια κοινή συνήθεια που επηρεάζει τα μαλλιά μας περισσότερο απ'ότι νομίζουμε

Στη beauty ρουτίνα κάθε μιας μας, υπάρχουν συνήθειες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν (όπως το να ξεβάφεσαι και να καθαρίζεις το πρόσωπό κάθε μέρα) και συνήθειες που απλά πρέπει να σταματήσεις ή έστω να επανεξετάσεις γιατί έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα ήθελες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των μαλλιών σου.

Δες και αυτό: Τα λάθη που δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Αν έχεις μακριά μαλλιά ή απλά έχεις συνηθίσει κάθε μέρα να τα πιάνεις ψηλά, τότε πολύ πιθανόν να κάνεις αυτό το λάθος πριν κοιμηθείς. Όπως αναφέρουν αρκετοί κομμωτές, μία από τις πιο κακές συνήθειες που μπορεί να υιοθετήσει άθελα της μία γυναίκα στα μαλλιά της, είναι να τα πιάνει σε μία πολύ σφιχτή κοτσίδα/ κότσο με το λαστιχάκι λίγο πριν κοιμηθεί.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως όσο βολικό κι αν είναι το να πιάνεις τα μαλλιά σου πριν ξαπλώσεις για να μην σε ενοχλούν κατά την διάρκεια του ύπνου, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία τους.

Αυτό το είδες; Πώς να ελέγξεις την υγεία των μαλλιών σου σε 10 δευτερόλεπτα

Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια του ύπνου οι ρίζες των μαλλιών μας έχουν ανάγκη από ξεκούραση και με το λαστιχάκι η πίεση που ασκείται στους θύλακες της τρίχας είναι ακόμα πιο έντονη με αποτέλεσμα η φθορά να είναι μεγαλύτερη. Τα μαλλιά σπάνε και το αποτέλεσμα φαίνεται το επόμενο πρωί στο γεμάτο τρίχες λαστιχάκι σου.

Αν παρόλα αυτά, τα μαλλιά σου σε ενοχλούν κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορείς να τα πιάσεις μία χαλαρή πλεξούδα/κοτσίδα με ένα λαστιχάκι από ύφασμα ή να τα τυλίξεις με ένα μεταξωτό μαντήλι.

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα tricks των κομμωτών για τέλεια μαλλιά