Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου; Ιδού τα 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις περισσότερο

19.01.2021
Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου; Ιδού τα 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις περισσότερο
Το βούρτσισμα των μαλλιών σου μπορεί να μοιάζει με παιχνιδάκι αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι όλοι σωστοί τρόποι για να το κάνεις. Για παράδειγμα, η χρήση μιας λάθος βούρτσας μπορεί να κάνει τις τρίχες σου αδύναμες και επιρρεπείς στο σπάσιμο, ενώ το σωστό χτένισμα των μαλλιών σου μπορεί να τα κάνει λαμπερά, χωρίς να φριζάρουν και ακόμη και να βοηθήσει στην ανάπτυξή τους. Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο κοινά λάθη που μπορεί να κάνεις στο βούρτισμα των μαλλιών σου χωρίς καν να το συνειδητοποιείς.

Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου με λάθος κατεύθυνση

Η μετακίνηση της βούρτσας από πάνω προς τα κάτω μπορεί να τραβήξει τα μαλλιά σου από τη ρίζα και να οδηγήσει σε ζημιά και σπάσιμο. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεμπερδέψεις τους κόμπους είναι να ξεκινήσεις να τα χτενίζεις μερικά εκατοστά από τα άκρα και να δουλέψεις προσεκτικά μέχρι τις ρίζες. Η πιο αποτελεσματική τεχνική είναι να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε τμήματα και να αφαιρέσεις τα μπερδεμένα σε κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Χρησιμοποιείς λάθος βούρτσα

Η χρήση της σωστής βούρτσας μπορεί να σώσει τα μαλλιά σου από το σπάσιμο και να αποτρέψει αυτές τις κακές ημέρες που θα ήθελες απλά να πατήσεις ένα κουμπί και τα μαλλιά σου να γίνουν τέλεια. Εάν έχεις κυματιστά και σγουρά μαλλιά, επίλεξε μια επίπεδη βούρτσα, καθώς θα ξεμπερδέψει εύκολα τους κόμπους. Εάν τα μαλλιά σου είναι ωραία και δεν έχουν όγκο, μια βούρτσα με τρίχες αγριόχοιρου θα γλιστρήσει απαλά στα μαλλιά σου χωρίς να τα καταστρέψει ή να τραβήξει τις ρίζες.

Διάβασε και αυτό: Λαδωμένα μαλλιά λίγο μετά το λούσιμο; Να τι φταίει

Τα βουρτσίζεις πολύ συχνά

Το έντονο βούρτσισμα των μαλλιών σου πολλές φορές την ημέρα μπορεί να τα εξασθενίσει και να τα σπάσει. Προσπάθησε να επικεντρωθείς στην ποιότητα του βουρτσίσματος. Και ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η τεχνική του βουρτσίσματος των μαλλιών σου, φρόντισε να καθαρίζεις τακτικά τη βούρτσα σου. Η χρήση μιας βρώμικης βούρτσας σημαίνει ότι απλώνεις το παλιό προϊόν και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στα μαλλιά σου.

Χρησιμοποιείς την ίδια βούρτσα είτε τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα είτε στεγνά

Τα υγρά μαλλιά είναι επιρρεπή στο σπάσιμο και η χρήση λανθασμένου τύπου βούρτσας, μπορεί εύκολα να τα καταστρέψει. Το καλύτερο εργαλείο για να βουρτσίζεις τα βρεγμένα μαλλιά σου είναι μια φαρδιά χτένα δοντιών. Θα χτενίσει με ασφάλεια τα μαλλιά και θα τα φροντίσει.

Αυτό το διάβασες; Tα 2 μεγάλα λάθη που κάνεις στο ντους και καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Δεν βουρτσίζεις τα μαλλιά σου πριν το λούσιμο

Το χτένισμα των μαλλιών σου πριν μπεις στο ντους μπορεί να τα αποτρέψει από το μπλέξιμο. Κάνε απαλό μασάζ με σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σου αντί να το τρίβεις δυνατά και σκούπισε ταμποναριστά τα βρεγμένα μαλλιά σου με μια πετσέτα, αντί να τα τρίβεις. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κόμπους στα μαλλιά σου και να πρέπει να τα χτενίσεις ξανά.