Τα 4 χτενίσματα που θα γίνουν trend αυτή την άνοιξη - Ναι, κάποια στιγμή θ' ανοίξουν τα κομμωτήρια!

14.01.2021
Τα 4 χτενίσματα που θα γίνουν trend αυτή την άνοιξη - Ναι, κάποια στιγμή θ' ανοίξουν τα κομμωτήρια!
Μπορεί αυτή τη στιγμή να είμαστε στα μέσα του χειμώνα (αν μπορεί να πει κανείς Χειμώνα αυτή την εποχή που διανύουμε) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ετοιμαστείς για ότι φρέσκο θα φέρει η άνοιξη. Από τις αλλαγές στην γκαρνταρόμπα σου έως τη νέα εμφάνιση του μακιγιάζ σου, η εποχιακή μετάβαση χρησιμεύει ως μια τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα πιο τολμηρό στυλ. Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, σoυ παρουσιάζουμε τις νέες τάσεις των μαλλιών για την άνοιξη του 2021 που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος, σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου.

Μοντέρνα χαίτη

Η Miley Cyrus εμπνέει μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά για την άνοιξη του 2021: τη μοντέρνα χαίτη. H hairstylist των διασήμων Justine Marjan, που συνεργάζεται με τις Kardashians, λέει στο Bustle ότι η Cyrus βρισκόταν στην πρώτη γραμμή αυτού του trend, η οποία αφορά σε «πιο κοντά κοψίματα στα μαλλιά που πλαισιώνουν το πρόσωπο μπροστά αλλά πιο μεγάλο μήκος στο πίσω μέρος». Εκτός από την μουσικό, celebrities όπως η Maisie Williams και η Rihanna έχουν επίσης υιοθετήσει αυτό το ρετρό κόψιμο.

Αν θες να κάνεις και εσύ αυτό το look, η Marjan συνιστά να μιλήσεις με τον κομμωτή σου. «Ζήτησε του να σου κόψει τα μαλλιά με ένα ξυράφι για ένα πιο ζωντανό φινίρισμα», λέει.

Μεσαίου μήκους κούρεμα

Ένα άλλο ρετρό trend για τα μαλλιά που θα εμφανιστεί την άνοιξη. Η Marjan προβλέπει επίσης ότι το shag (μεσαίου μήκους κούρεμα) θα επιστρέψει. «Οι versions του shag έρχονται και φεύγουν διαρκώς, αλλά με την επιστροφή της μακριάς αφέλειας (κοινώς, της κουρτίνας) το 2020, θα δούμε φέτος περισσότερα κουρέματα να στρέφονται στην περιοχή shag καθώς οι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα με πιο κοντά μήκη γύρω από το πρόσωπο», προσθέτει. Αυτό το κόψιμο είναι εκπληκτικό επειδή δεν θέλει πολύ φροντίδα όταν γίνεται καλά, καθώς συμπληρώνει το σχήμα του κεφαλιού.

Sandy Blonde

«Η Karissa Schaudt, hair colorist στο Maxine Salon στο Σικάγο, βλέπει το ξανθό χρώμα της άμμου ως trend για την άνοιξη του 2021 - μια απόχρωση που ονομάζει «sand Tropez». Περιγράφει την απόχρωση ούτε ως τέφρα ούτε χρυσό, αλλά ως «όμορφο μείγμα» και των δύο. «Η ανάμιξη των highlights και των midlights δημιουργεί αυτήν την πολυδιάστατη απόχρωση της ζεστής άμμου και δροσερών μπεζ αποχρώσεων που είναι ιδανικές για κάποια που θέλει να διατηρήσει ένα beach vibe όλο το χρόνο», λέει.

Κόκκινο

Ως μνεία στα κόκκινα μαλλιά της Anya Taylor Joy στο The Queen's Gambit, η Schaudt βλέπει επίσης ένα τολμηρό κόκκινο χρώμα για αυτή την άνοιξη. «Αυτό το κομψό και εκλεπτυσμένο χρώμα θα μεταμορφώσει τις παλιές, ξεπερασμένες αποχρώσεις», λέει. «Είναι ένα αληθινό κόκκινο, που σημαίνει ότι είναι βαθύτερο από ένα κόκκινο του χαλκού, αλλά ελαφρύτερο από το καστανοκόκκινο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα επιτύχεις αυτό το χρώμα σε ένα μόνο ραντεβού, αλλά θα πρέπει να συνεχίσεις τη συντήρηση του κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να αποφευχθεί το ξεθώριασμα. Η συμβουλή της; «Αν θες να δοκιμάσεις αυτό το look θα πρέπει να πας στο κομμωτήριο, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνεις στο σπίτι».