Πώς να εφαρμόσεις έλαια μαλλιών χωρίς να τα κάνεις να φαίνονται λαδωμένα

11.02.2021
Πώς να εφαρμόσεις έλαια μαλλιών χωρίς να τα κάνεις να φαίνονται λαδωμένα
Πώς να πάρεις τα οφέλη θρέψης και καταπολέμησης του φριζαρίσματος

Από τα εκατοντάδες προϊόντα μαλλιών που διατίθενται στους καταναλωτές ομορφιάς, τα λάδια είναι ένα από τα πιο δύσκολα σε ό,τι αφορά τη σωστή χρήση. Όχι μόνο προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαμόρφωση μια σειρά από διαφορετικών στυλ, από σινιόν μέχρι χαλαρά beack waves. Ένα ερώτημα όμως φαίνεται πως υπάρχει στο μυαλό των περισσότερων γυναικών σε ό,τι αφορά την εφαμρογή του - πώς μπορούμε να το εφαρμόσουμε χωρίς να κάνουμε τα μαλλιά μας να φαίνονται λιπαρά;

Σύμφωνα με τον στιλίστα David Lopez, "Πρέπει να θυμόμαστε ότι το τριχωτό της κεφαλής μοιάζει με προέκταση του δέρματος στο πρόσωπό μας. Εάν κάποια έχει λιπαρό δέρμα και αφαιρεί τη λιπαρότητα από το δέρμα της, εάν δεν αντικαταστήσει αυτή την υγρασία, το σώμα θα θέλει να αντικαταστήσει αυτήν την υγρασία και θα παράγει περισσότερο λάδι. Κάποια με λιπαρό τριχωτό της κεφαλής θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη θεραπεία με λάδι στο τριχωτό της κεφαλής μία ή δύο φορές την εβδομάδα, το οποίο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ενυδατώνει τα μαλλιά και αποτρέπει το φριζάρισμα".

Δες και αυτό: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής των προϊόντων styling

Ο Lopez ορκίζεται στο καστορέλαιο για την προώθηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και προσθέτει πως μερικές σταγόνες από ένα λάδι στο μαλακτικό του είναι σαν μια μικρή σπιτική μάσκα μαλλιών. Η ιδρυτής της μάρκας Charlotte Mensah λέει πως αν ανήκουμε στην ομάδα των λιπαρών, μπορούμε να κάνουμε μασάζ πριν από το ντους και στη συνέχεια να ξεπλύνουμε το λάδι με το αγαπημένο μας σαμπουάν.

Για να αποφύγεις να κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται λιπαρά, μισή πίεση της αντλίας από το μπουκάλι είναι αρκετό. Θυμήσου πάντα να ξεκινάς με λίγο και να χρειάζεται, να προσθέτεις στην πορεία. Το σημείο από το οποίο ξεκινάς με την εφαρμογή είναι επίσης ζωτικής σημασίας για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου μεταξένια και όχι λαδωμένα. Ο Lopez λέει ότι ακόμα κι αν βλέπεις το μεγαλύτερο μέρος του φριζαρίσματος στο στέμμα του κεφαλιού σου, μην ξεκινήσεις την εφαρμογή από εκεί. Αντ 'αυτού, όταν τα μαλλιά σου είναι ακόμη υγρά, χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα, ξεκίνησε από τα άκρα και προχώρησε μέχρι τις ρίζες με όποια ποσότητα προϊόντος απομείνει στα χέρια σου.