Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις βούρτσα μαλλιών;

25.03.2021
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις βούρτσα μαλλιών;
Και ο σωστός τρόπος να την καθαρίσεις

Το καθάρισμα και η αντικατάσταση - όταν πρέπει να γίνει - της βούρτσας των μαλλιών είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των μαλλιών σου, καθώς σε αυτή μπορούν εύκολα να συσσωρευτούν βακτήρια, σκόνη αλλά και πιτυρίδα, τα οποία μεταφέρονται στο κεφάλι σου κάθε φορά που βουρτσίζεσαι. Εκτός από τους προφανείς λόγους καθαριότητας, ένα ακόμη σημαντικός λόγος που θα πρέπει να προσέξεις για να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι επειδή τα βακτήρια μπορούν να ερεθίσουν και να φράξουν τους πόρους σου.

Πώς να καταλάβεις ποια χωρίστρα σου ταιριάζει περισσότερο

Για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τη βούρτσα σου, αρχικά θα πρέπει να καθαρίσεις τις τρίχες που έχουν μαζευτεί σε αυτήν αλλά και να κάνεις έναν πιο βαθύ καθαρισμό μία φορά τον μήνα, με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες από το σαμπουάν σου. Στη συνέχεια, τίναξε τη βούρτσα σου και άφησε τη να στεγνώσει.

Αν από την άλλη έχεις παρατηρήσει πως η βούρτσα σου παραείναι βρώμικη για να την καθαρίσεις, μάλλον έχει έρθει ώρα να την αλλάξεις. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αντικαθιστάς τη βούρτσα σου κάθε 6 με 12 μήνες αν είναι πλαστική ή λαστιχένια. Από εκεί και πέρα όμως, το πόσο ανθεκτική είναι εξαρτάται από την ποιότητα της βούρτσας, τον τύπο και την υφή των μαλλιών σου και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς.