DIY μάσκα του 20λεπτου για δέρμα χωρίς κοκκινίλες

07.08.2018
DIY μάσκα του 20λεπτου για δέρμα χωρίς κοκκινίλες
Οι ενοχλητικές κοκκινίλες στη επιδερμίδα του προσώπου μας αποτελούν συχνό πρόβλημα για τις περισσότερες από εμάς κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο ήλιος, η θάλασσα και ο ιδρώτας δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει ένα ευαίσθητο δέρμα, γι’ αυτό κι εμείς χρωστάμε στον εαυτό μας να αναλάβουμε δράση και να γλιτώσουμε από το ερεθισμένο δέρμα που δύσκολα καλύπτεται ακόμα και με τα ο make up.

Η μάσκα αυτή δικαίως θεωρείται «γιατρικό της φύσης», μιας και τα υλικά της φημίζονται για την αντιμικροβιακή και αντισηπτική τους δράση και χρησιμοποιούνται συχνά για την Παρασκευή καλλυντικών προϊόντων.

Διαβάστε ακόμη: 10 τρόποι να χάσεις βάρος και να μπεις σε φόρμα γρήγορα

Αξίζει να τη δοκιμάσεις κι εσύ, κάνοντας το «πείραμα» των τριών ημερών, εφαρμόζοντας με κυκλικές κινήσεις κάθε βράδυ λίγο πριν τον ύπνο, αφήνοντας τη να δράσει για 20 λεπτά, ξεπλένοντας με χλιαρό νερό και συνεχίζοντας με την ενυδατική σου κρέμα.

Τι θα χρειαστείς

  • 2 κ.σ μέλι
  • 1 κ. γ κανέλλα
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώσε το μέλι με μία μεγάλη κουταλιά της σούπας ζεστό νερό.

Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε καλά. Στο τέλος, ρίξε και την κανέλλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Η μάσκα σου είναι έτοιμη!