Καθαριστικό, toner, απολεπιστικό, ενυδατική: Ποιο εφαρμόζεται πρώτο και ποιο τελευταίο;

09.08.2018
Καθαριστικό, toner, απολεπιστικό, ενυδατική: Ποιο εφαρμόζεται πρώτο και ποιο τελευταίο;
Αυτή είναι η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης

Σχεδόν όλες όσες δίνουμε σημασία στην περιποίηση της επιδερμίδας και του προσώπου μας έχουμε στη συλλογή μας όλα τα απαραίτητα προϊόντα. Πολλές φορές όμως μπερδευόμαστε σε ό,τι αφορά τη σειρά με την οποία πρέπει να τα εφαρμόζουμε.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα κάπως περίπλοκο ζήτημα. Αν ζητήσεις την άποψη δύο διαφορετικών ειδικών ίσως και να λάβεις τουλάχιστον πέντε διαφορετικές απαντήσεις. Η beauty editor του Into The Gloss, Emily Ferber, μοιράζεται τη δική της γνώμη.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις καθαρίσει το πρόσωπο σου όσο καλύτερα μπορείς. Από εκεί και πέρα, ο χρυσός κανόνας είναι να κινηθείς από το πιο ελαφρύ στο πιο βαρύ. Τα λιγότερο ιξώδη προϊόντα συνήθως έχουν σωματίδια μικρότερου μεγέθους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να διεισδύσουν πιο βαθιά στο δέρμα. Τέτοια προϊόντα είναι τα toners και οι οροί (serums). Εφάρμοσε πρώτα αυτά, και μετά συνέχισε με τα έλαια και τις κρέμες σου.

Κάτι άλλο που πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη σου είναι η ποσότητα που χρησιμοποιείς. Η φροντίδα του δέρματος είναι ευκολότερη όταν δεν τη γεμίζεις με 10 διαφορετικά προϊόντα κάθε πρωί και βράδυ ελπίζοντας ότι τουλάχιστον ένα από αυτά θα λειτουργήσει.

Αυτά είναι τα βασικότερα προϊόντα που χρειάζεσαι για την καθημερινή περιποίηση:
1. Υδατικό toner ή έλαια για ενυδάτωση
2. Serum για θεραπεία της επιλογής σου
3. Κρέμα ή λάδι για να τα "σφραγίσεις" όλα μαζί

Φυσικά όμως, υπάρχουν μερικές επιφυλάξεις. Θα πρέπει να προσέξεις μερικά συστατικά, αφού κάποια από αυτά δε θα πρέπει να τα αναμείξεις μεταξύ τους.

Διάβασε και αυτό: Κι όμως, το αντηλιακό δεν φτάνει για να κρατήσεις το δέρμα σου «ζωντανό» μετά την έκθεση στον ήλιο

Αν θέλεις τόνωση: Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις στο πρόσωπό σου κάτι που εξισορροπεί την επιδερμίδα και την ενυδατώνει.

Εάν έχεις ένα σπυράκι: Χρειάζεσαι τοπική θεραπεία. Θυμήσου ότι το σαλικυλικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και το γλυκολικό οξύ δεν πρέπει να αναμειγνύονται με οποιαδήποτε ρετινόλη στη ρουτίνα της περιποίησης σου. Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις ρετινόλη χωρίς θεραπεία, αφού κάνει εξίσου καλή δουλειά στην αντιμετώπιση της ακμής. Ένα θεραπευτικό toner μπορεί επίσης να σε βοηθήσει.

Αν σου αρέσουν οι οροί: Παρ'όλο που θεωρούνται συστατικό-θαύμα για τα πάντα, από την ακμή μέχρι την προστασία από τον ήλιο, μπορούν να σε "στεγνώσουν" και να ενοχλήσουν το δέρμα σου όταν χρησιμοποιούνται μαζί με πολλά άλλα προϊόντα.

Αν προτιμάς το λάδι και όχι μια ενυδατική κρέμα: Τα έλαια μπαίνουν τελευταία. Εφάρμοσε τα προϊόντα με βάση το νερό πριν προσθέσεις λίγες σταγόνες ελαίου για να τα "κλειδώσεις". Εξίσου σημαντικό είναι να αφήσεις κάθε προϊόν να απορροφηθεί εντελώς πριν προσθέσεις ένα άλλο από πάνω.