Πώς να βρεις τον κατάλληλο ορό για την επιδερμίδα σου

17.10.2019
Πώς να βρεις τον κατάλληλο ορό για την επιδερμίδα σου
Πώς να απογειώσεις το πρόσωπο σου με τη σωστή επιλογή

Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν ενυδατική κρέμα και καθαριστικό προσώπου, αλλά λιγότερες έχουν στην κατοχή τους έναν ορό, παρά τα σημαντικά οφέλη του.

Ένας ποιοτικός ορός είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου, καθώς είναι απίστευτα ισχυρός και έχει σύνθεση από υπερσυμπυκωμένα ενεργά συστατικά με χαμηλό μοριακό βάρος ώστε να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και να τα απελευθερώνει εκεί που η δράση τους είναι περισσότερο αναγκαία.

Δες και αυτό: Yπάρχει ένας συνδυασμός προϊόντων περιποίησης αποκλειστικά για σένα - Ιδού πώς μπορείς να τον βρεις

Η σωστή επιλογή ανάλογα με την ηλικία
Στη δεκαετία των 20, ο βασικός στόχος είναι η προστασία από την πρόωρη γήρανση.
Σύμμαχος σου θα γίνει ένας ορός με αντιοξειδωτικά ή βιταμίνη C, που θα εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες που οξειδώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας, προστατεύοντάς τη από τη γήρανση. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί επίσης και ένας απλός ενυδατικός ορός που θα ενισχύσει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας, αφήνοντάς τη λαμπερή και υγιή.

Στη δεκαετία των 30, ξεκινά η μάχη με τις πρώτες λεπτές γραμμές. Επίλεξε έναν ορό με ρετινόλη ή ρετινοειδή, που θα επιταχύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό, τη βασική αντιγηραντική λειτουργία της επιδερμίδας, θα εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες και θα ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αυτό το είδες; Το απλό trick που προβλέπει το πώς θα γίνει το πρόσωπο σου με την πάροδο του χρόνου

Στη δεκαετία των 40, αναζήτησε έναν ορό με ισχυρά συστατικά, όπως τα πεπτίδια, ο οποίος θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση και τόνωση των επανορθωτικών μηχανισμών των κυττάρων της επιδερμίδας.

Μετά τα 50, προτίμησε έναν ορό με θρεπτικά λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και 6 , ρετινόλη, αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό οξύ, συσφιγκτικούς και απολεπιστικούς παράγοντες που θα στοχεύσουν στην καταπολέμηση των σημαδιών βιολογικής και ορμονικής γήρανσης. Στόχος είναι η βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας, που χαρακτηρίζεται από ξηρότητα μετά την εμμηνόπαυση, καθώς και η επαναφορά της λάμψης και της ελαστικότητάς της.

Διάβασε επίσης: Ο αναπάντεχος τρόπος να κάνεις τα φρύδια σου πιο πυκνά

Η σωστή επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας:
Ξηρή επιδερμίδα:
Ιδανική επιλογή αποτελεί ένας ορός με υαλουρονικό οξύ, ο οποίος θα ενισχύσει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας αφήνοντάς τη λεία, απαλή και ενυδατωμένη.

Θαμπή επιδερμίδα: Η βιταμίνη C είναι το συστατικό-κλειδί σε αυτήν την περίπτωση, καθώς η ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες, καταπολεμά τις δυσχρωμίες, ενώ με την ήπια απολεπιστική της δράση τη βοηθά να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη της.

Λιπαρή επιδερμίδα: Αναζήτησε συνθέσεις ειδικά σχεδιασμένες για λιπαρές επιδερμίδας, με συστατικά, όπως το σαλικυλικό οξύ που θα ρυθμίσουν την παραγωγή σμήγματος και θα εξισορροπήσουν την λιπαρότητα.