Πώς τα fillers υαλουρονικού μπορούν να παραμορφώσουν το πρόσωπο σου

09.12.2019
Πώς τα fillers υαλουρονικού μπορούν να παραμορφώσουν το πρόσωπο σου
Όσα πρέπει να ξέρεις πριν κλείσεις το ραντεβού σου

Στην εποχή των Kardashians, των επεμβάσεων και της πλαστικής ομορφιάς, τα fillers υαλουρονικού δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο.

Δες και αυτό: Όσα πρέπει να ξέρεις για την προσθετική χειλιών

Παρ'όλα αυτά, οι υπερβολικά πολλές ενέσεις έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες που ίσως θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς πόσο θέλεις τελικά ζουμερά και σαρκώδη χείλη. Ο λόγος για το φαινόμενο "Filler Fatigue", για το οποίο πολλοί χειρουργοί έχουν ξεκινήσει να προειδοποιούν τους πελάτες τους.

Τι είναι το filler fatigue;
Φαντάσου να φουσκώνεις ένα μπαλόνι και μετά να το αφήνεις να ξεφουσκώσει. Και ύστερα να το ξαναφουσκώνεις και να το αφήνεις πάλι για αρκετές φορές. Κάποια στιγμή θα πάψει να είναι όσο ελαστικό ήταν στην αρχή.

Αυτό το είδες; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το microblading

Με την πάροδο του χρόνου, η συνεχής χρήση υαλουρονικού και άλλων fillers, τεντώνει και ξεχειλώνει το δέρμα, ενώ το βάρος των υλικών τραβάει τους ιστούς προς τα κάτω, που σημαίνει ότι χρειάζεται όλο και περισσότερο υλικό για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, κάτι που οδηγεί σε ακόμα περισσότερο ξεχείλωμα και "χαλάρωση".

Υπάρχουν πολλές μη επεμβατικές θεραπείες που διαλύουν το filler για να αποφευχθεί το παραπάνω φαινόμενο. Οι υπερβολικά πολλές ενέσεις όμως πιθανόν απαιτήσουν κάποια χειρουργική επέμβαση, όπως face lift.

Για να γλιτώσεις από το παραπάνω φαινόμενο, ίσως η καλύτερη λύση είναι να προσπαθήσεις να ενισχύσεις τη φυσική σου ομορφιά με makeup tricks, βγαίνοντας για παράδειγμα με το μολύβι των χειλιών λίγο πιο έξω από το φυσικό περίγραμμα του στόματος. Εξαιρετική λύση αποτελεί επίσης η ενσωμάτωση skincare gadgets στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, όπως jade rollers και gua sha, που ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και χαρίζουν λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Διάβασε επίσης: Τα 4 trends αισθητικών επεμβάσεων που θα δούμε το 2020