Μπορεί το καστορέλαιο να σε βοηθήσει πραγματικά να μεγαλώσεις τα φρύδια σου;

11.12.2019
Μπορεί το καστορέλαιο να σε βοηθήσει πραγματικά να μεγαλώσεις τα φρύδια σου;
Τελικά, αξίζει μια δοκιμή;

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί τα φρύδια είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα θέματα ομορφιάς - το σχήμα τους πλαισιώνει το πρόσωπό μας και καθορίζει την κατεύθυνση του beauty look μας.

Αν ψάξεις στο ίντερνετ "καστορέλαιο για τα φρύδια", μπορείς να βρεις διαφορετικές απόψεις. Μερικοί τονίζουν πως η λύση για την τριχόπτωση βρίσκεται στην πλούσια σε λιπαρά οξέα σύνθεση του, ενώ άλλοι μένουν διστακτικοί θέλοντας να πειραματιστούν πρώτα. Αλλά ποιοι ισχυρισμοί είναι αληθινοί; Είναι το καστορέλειο το φίλτρο για τα φυσικά θαύματα που όλες περιμέναμε; Οι εμπειρογνώμονες μοιράζονται την άποψη τους.

Δες και αυτό: Θέλεις πιο πυκνά (φυσικά) φρύδια; Διάβασε αυτό

"Το καστορέλαιο είναι γεμάτο με βιταμίνες από τις οποίες τα μαλλιά και το δέρμα μας επωφελούνται", λέει η επικεφαλής ειδικός και υπεύθυνη ανάπτυξης επιχειρήσεων για το Blink Brow Bar στο Λονδίνο, Sabah Feroz. "Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και πολλά άλλα ευεργετικά μέταλλα που ενυδατώνουν και στηρίζουν την υγιή ανάπτυξη των τριχών".

Στα οφέλη της χρήσης του περιλαμβάνονται η βελτίωση κυκλοφορίας του αίματος, η διέγερση του λεμφικού συστήματος, η απομάκρυνση μυκητών, φλεγμονής και δερματίτιδας, η θεραπεία της ακμής και των τραυματισμών, η μείωση της κυτταρίτιδας και η ενέργεια του ως ισχυρό μαλακτικό. Πουθενά όμως δεν αναφέρεται η ανάπτυξη των τριχών.

Αυτό το είδες; Τι να φας για να έχεις δυνατά νύχια και μαλλιά

Για την ακρίβεια, σε ένα ηλεκτρονικό άρθρο η Sherri Soliman μιλάει για την εποχή όπου έχασε τα μαλλιά της όταν χρησιμοποίησε καστορέλαιο για να μεγαλώσει τα φρύδια της. "Την επόμενη μέρα από την εφαρμογή, μερικές τρίχες έπεσαν, κάτι που ήταν λίγο ανησυχητικό, αλλά δεν ήταν το μεγάλο πρόβλημα", γράφει. "Αλλά μετά, το πρόβλημα επιδεινώθηκε γρήγορα και τελικά έγινε ανεξέλεγκτο - έχανα περισσότερες από 100 τρίχες την ημέρα. Ξυπνούσα κάθε πρωί και έβρισκα νέες τρίχες να κρέμονται από τα οστά του φρυδιού μου."

Ο δερματολόγος και διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στην δερματολογία στο Mt. Sinai Νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη, Joshua Zeichner, λέει ότι πολλές φορές τα φυσικά συντηρητικά μπορούν εύκολα να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος εξίσου ή ακόμα χειρότερα από τα parabens. "Το ότι κάτι είναι φυσικό δεν σημαίνει ότι δεν έχει παρενέργειες" λέει.

Διάβασε επίσης: Κάτια Ζυγούλη: Τι κάνει κάθε μέρα στα μαλλιά της; Πάρε ιδέες...

Ενώ λοιπόν το καστορέλαιο μπορεί να έχει οφέλη για το δέρμα, δεν φαίνεται να κάνει θαύματα στην ανάπτυξη των φρυδιών. Έτσι, αν δεν ξέρεις αν πρέπει να το δοκιμάσεις, οι ειδικοί προτείνουν να δοκιμάσεις το λάδι αμυγδάλου.

"Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το αμυγδαλέλαιο έχει τις ίδιες ιδιότητες με το καστορέλαιο όσον αφορά την ενυδάτωση των τριχών των φρυδιών. Το έλαιο δεντρολίβανου και αμυγδάλου διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ η λεβάντα χαλαρώνει και ενυδατώνει το δέρμα. Το χρησιμοποιώ κάθε βράδυ και οι βλεφαρίδες μου φαίνονται μακρύτερες και τα φρύδια μου φαίνονται πιο πλούσια".