Πώς μπορείς να ξεφορτωθείς το λίπος στην περιοχή του σαγονιού

04.01.2020
Πώς μπορείς να ξεφορτωθείς το λίπος στην περιοχή του σαγονιού
Πώς το περίγραμμα της γνάθου σου βελτιώνεται χάρη στην μοντέρνα πλαστική χειρουργική

Η περίσσεια του λίπους στην περιοχή του πώγωνος ονομάζεται διπλοσάγονο. Το διπλοσάγονο δεν επηρεάζει μόνο άτομα τα οποία είναι υπέρβαρα αλλά μπορεί να είναι πρόβλημα για όλους, άντρες ή γυναίκες. Οι προδιαθεσικοί παράγοντες μπορεί να είναι η ηλικία, η κακή διατροφή, η υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου αλλά και γενετικοί παράγοντες όπως η τοπική λιποδυστροφία της περιοχής.

Δες και αυτό: Σκέφτεσαι να κάνεις ενέσιμα στο πρόσωπο σου; Αυτά είναι όσα πρέπει να προσέξεις

Η άσκηση και η δίαιτα συνήθως δεν είναι ικανές να διώξουν το λίπος κάτω από το σαγόνι. Η μοντέρνα πλαστική χειρουργική δίνει την λύση και βελτιώνει άμεσα το περίγραμμα της γνάθου βοηθώντας σε να φαίνεσαι πολλά χρόνια νεότερη και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου πιο αρμονικά με την επέμβαση της λιποαναρρόφησης.

Η επέμβαση γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και σε άλλες θεραπείες λιποαναρρόφησης. Διενεργήται υπό τοπική αναισθησία στο ιατρείο και διαρκεί 30 λεπτά έως 1 ώρα. Μέσω μιας μικροοπής 2mm αναρροφάται το πλεονάζων λίπος (με ελάχιστο τραύμα στους ιστούς) με την βοήθεια μικρών εργαλείων (κάνουλες).

Αυτό το είδες; Πώς τα fillers υαλουρονικού μπορούν να παραμορφώσουν το πρόσωπο σου

Μετά το τέλος της επέμβασης τοποθετείται ένα ελαστικό ένδυμα το οποίο και θα χρειαστεί να φοράς τις επόμενες 4 εβδομάδες (κατά την διάρκεια του ύπνου και για minimum 12 ώρες). Μετεγχειρητικά οι τυχόν εκχυμώσεις καλύπτονται με μεϊκαπ ενώ απουσιάζει εντελώς η μετεγχειρητική δυσφορία και οι ουλές.

Η επιστροφή στις υποχρεώσεις σας είναι άμεση, μετά από 3 ημέρες ενώ αποφεύγεται για 20 ημέρες η έντονη άσκηση. Η εμφάνιση του αποτελέσματος ξεκινά στα πρώτα 24ωρα και ολοκληρώνεται στους 6 μήνες.

Διάβασε επίσης: Τα 4 trends αισθητικών επεμβάσεων που θα δούμε το 2020

Η αλλαγή στο πρόσωπο είναι εντυπωσιακή και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Οι ασθενείς με καλό τόνο δέρματος βλέπουν άμεσα, συνήθως εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στις νέες ηλικίες μπορεί να αντικαταστήσει το Face Lift ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζεται με εμφυτεύματα πώγωνος ή και με έγχυση υαλουρονικού οξέος για να επιτευχθεί συμμετρία στο περίγραμμα της γνάθου.

Η λιποαναρρόφηση του διπλοσάγονου θεωρείται γενικά ότι είναι μια από τις ασφαλέστερες επεμβάσεις λιποαναρρόφησης γιατί έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας και χαμηλό κίνδυνο επιπλοκών.