Τα καλύτερα tips ομορφιάς για να αντέξεις το κρύο

06.01.2020
Τα καλύτερα tips ομορφιάς για να αντέξεις το κρύο
Τέσσερις μικρές και πρακτικές συμβουλές

Αυτές τις μέρες, με τις θερμοκρασίες να είναι τόσο χαμηλές, πολλές θα συμφωνούσαν πως ο συνδυασμός σπίτι, τζάκι/ καλοριφέρ/αερόθερμο, ζεστή σοκολάτα, πουλοβεράκι και ζεστές κάλτσες είναι ιδανικός.

Δες και αυτό: 3 skincare gadgets που πρέπει να έχεις αν είσαι beauty addict!

Τι γίνεται όμως αν πρέπει να βγεις έξω; Η απάντηση είναι πως, εκτός από το να ντυθείς ζεστά, πρέπει να προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για να αποφύγεις τις κοκκινίλες, τα σκασμένα χείλη, τους ερεθισμούς, την αφυδατωμένη και την θαμπή επιδερμίδα από το κρύο.

Διάβασε παρακάτω 4 μικρές και πρακτικές συμβουλές:

Μείνε ενυδατωμένη
Αυτό δε σημαίνει μόνο να βρεις και να φοράς τη σωστή ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σου, αλλά και να φροντίζεις να ενυδατώνεις το σώμα, τα χέρια και τα χείλη σου, μιας και αυτά είναι τα πρώτα σημεία που εκτίθενται στο κρύο και υποφέρουν. Επίσης, θα πρέπει να φροντίζεις να πίνεις πολύ νερό και να καταναλώνεις αρκετά ροφήματα για ενυδάτωση εκ των έσω, αλλά και να κάνεις μάσκες.

Αυτό το είδες; Τα tips που χρειάζεσαι για την καλύτερη απολέπιση ever!

Κάνε απολέπιση
Η απολέπιση είναι το μυστικό για πιο βαθιά και σωστή ενυδάτωση. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή, λαμπερή και υγιή, έτοιμη να δεχθεί τα θρεπτικά συστατικά της κρέμας σου. Φρόντισε να κάνεις τακτική απολέπιση στα χείλη σου και στη συνέχεια να εφαρμόζεις το balm.

Βάλε στην καθημερινή ρουτίνα σου ένα λαδάκι και ένα serum
Τα προϊόντα με ελαιώδη υφή είναι πολύ ωφέλιμα κατά τους χειμερινούς μήνες, μιας και διατηρούν την επιδερμίδα λαμπερή. Παράλληλα, τα serums έχουν μεταξύ άλλων και καταπραϋντικές ιδιότητες και boostάρουν την ενυδάτωση, συμβάλλοντας στην πιο σωστή θρέψη της επιδερμίδας.

Διάβασε επίσης: Η ανέξοδη θεραπεία που αξίζει να κάνεις μια φορά τη βδομάδα

Μην ξεχνάς τα μαλλιά σου
Τα μαλλιά μας χρήζουν και αυτά αντίστοιχης φροντίδας. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, ο κρύος αέρας και η χαμηλή θερμοκρασία τα ταλαιπωρούν, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και να χάνουν τη λάμψη τους. Εκτός από το σαμπουάν, φρόντισε να επενδύσεις σε ένα καλό conditioner που θα τα ενυδατώνει, αφήνοντάς τα μαλακά. Παράλληλα, μία- δύο φορές την εβδομάδα πρόσθεσε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου μία μάσκα.