Πανταζής: Στα χνάρια της Έφης Θώδη!

28.03.2011
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Η συμμετοχή του Λευτέρη Πανταζή στο “Just the two of us”, άνοιξε στον αοιδό νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Αν κι έμεινε λίγο στο παιγνίδι, πρόλαβε να τραγουδήσει έναν... Μιχάλη Χατζηγιάννη κι αυτό, όπως αποδείχθηκε στην πορεία

Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Η συμμετοχή του Λευτέρη Πανταζή στο “Just the two of us”, άνοιξε στον αοιδό νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Αν κι έμεινε λίγο στο παιγνίδι, πρόλαβε να τραγουδήσει έναν... Μιχάλη Χατζηγιάννη κι αυτό, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, ήταν αρκετό για τον ΛΕ.ΠΑ να το πάρει αλλιώς και να κάνει στροφή στην καριέρα του.

Και τι στροφή παρακαλώ! Πάει το τσιφτετέλι και το ανατολίτικο στοιχείο στα τραγούδια του. Ο αοιδός την είδε... δυτικά και δυστυχώς για τον Dan Wilson το... δυτικό πείραμα του ΛΕ.ΠΑ ξεκίνησε από εκείνον. Στο νέο του cd, ο Πανταζής εκτελεί (στην κυριολεξία) τη γνωστή επιτυχία του Wilson, Breathless και είναι γεγονός ότι ακούς κάθε φορά το άσμα, με κομμένη την ανάσα!

Βέβαια, στη νέα αυτή δουλειά, πιάνει στο στόμα του κι άλλα γνωστά τραγούδια κι αγαπημένε μου είναι μία σκέτη απόλαυση. Αν και είναι αλήθεια, ότι στην αρχή κάνεις αμάν και πώς μέχρι να καταλάβεις ποιο τραγούδι εκτελεί (πάντα στην κυριολεξία) ο Λευτέρης. Ας πούμε, το Breathless στην αρχή λες ότι είναι επανεκτέλεση ρώσικου τραγουδιού ή ότι ο Πανταζής τραγουδάει στα ρώσικα. Γιατί, η προφορά του δεν έχει καμία σχέση με αγγλικά.

Ακόμη και η Έφη Θώδη όταν τραγούδησε το φο-βε-ρό και τρο-με-ρο «Καν’ τ τέικ μάι άις.... Άι λαβ γιουυ μπέμπιιιι», καταλάβαινες ότι είναι στην αγγλική. Εδώ, σκίζουμε το Lower και το Delf γιατί ναι αγαπημένε μου ο ΛΕ.ΠΑ. τολμά και τραγουδά και γαλλικό κομμάτι. Νομίζω, ότι κινέζικο δεν θα πει, γιατί τότε δεν θα αντέξω και τη σκέψη μου θα την κάνω: αντιγράφει τη «διεθνή» καριέρα της Θώδη!

Κι επειδή αναφέρθηκα στον Χατζηγιάννη, ο λαϊκός συνάδελφός του, τραγουδά και Χατζηγιάννη! Αμέ. Και συγκεκριμένα, το «Καλοκαίρι μου». Το γεγονός ότι τρόμαξα να αναγνωρίσω ποιο τραγούδι είναι, λίγη σημασία έχει. Η προσπάθεια μετράει και το όλο εγχείρημα του Πανταζή είναι η πιο ευχάριστη μουσική νότα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε...