Τράτζικ: Ο Άνθιμος ξέχασε τα ελληνικά!

26.09.2013
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Η εμφάνιση του Άνθιμου Ανανιάδη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη μού θύμισε μία γειτόνισσα μου από το χωριό.

Είχε φύγει για σπουδές στην Αθήνα και κάθε φορά που ερχόταν στο χωριό, μιλούσε πρωτευουσιάνικα. Το «λι» και το «νι» είχαν αντικατασταθεί από τα αθηναϊκά, αλλά επειδή πρώτα σού βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, μία φορά είχε φωνάξει στη μάνα της ότι.... «το νερό είναι μπούζι», δηλαδή κρύο.

Έτσι και ο Άνθιμος Ανανιάδης, ο οποίος μετά την τιτανοτεράστια επιτυχία ως «Αλέξης» στην «Μαρία την άσχημη», είπε να πάει στο Χόλιγουντ, αφού πια τα στενά σύνορα της Ελλάδας δεν χωρούσαν το ταλέντο του. Η αλήθεια είναι ότι μετά την μετακόμιση του, χάσαμε και τα ίχνη του, σχεδόν τον είχαμε ξεχάσει, μέχρι που συνδέθηκε μέσω Skype με την Μελέτη.

Και ήταν μια καλή ευκαιρία να τον ξαναθυμηθούμε (αν και μικρή σημασία έχει για τον... διεθνή Άνθιμο αυτό) εμείς και να ξαναθυμηθεί κι αυτός τα ελληνικά. Γιατί τόσα χρόνια (ίσαμε τέσσερα πέντε) στην Αμερική, το αγόρι ξέχασε τα ελληνικά. Ή το κάνει σαν την γειτόνισσα μου από το χωριό, και μιλάει ελληνικά με αμερικάνικη προφορά!

Η Καλομοίρα και η Τζούλη Μασίνο, μωρέ και ο Γιάτσεκ Γκμοχ, καλύτερα τα μιλάνε από τον Ανανιάδη. Να τον ακούς στη συνέντευξη και να αλλάζεις νεφρό από τα γέλια. Μόνο, «πώς το λένε στα ελληνικός» δεν είπε το αγόρι.

Και δεν ήταν αστείο μόνο πώς τα δήλωσε, αλλά και τι δήλωσε. Ειδικά, εκεί που μιλούσε για την ταινία «Ζορό» που πρόκειται να παίξει, είχε πλάκα. Ο Άνθιμος, που λες, θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Ζορό, που δεν θα είναι ο Ζορό που ξέραμε, αλλά ένας ήρωας σαν τον... Μπάτμαν!

Βέβαια, ακόμη δεν ξέρει ποιος θα είναι ο ρόλος του, αλλά κομμάτια να γίνει. Αν και ο Άνθιμος έστειλε στους ανθρώπους της παραγωγής βιογραφικό για τον κεντρικό ήρωα. Μάλιστα, το συνόδευσε με μία φωτογραφία του όταν σε ηλικία 4 χρονών είχε ντυθεί τις Απόκριες... Ζορό!

Φανταζόμαστε ότι η φωτό αυτή θα πρέπει να έπεισε τους παραγωγούς να τού δώσουν το ρόλο του Ζορό!

Κι αν ο Ανανιάδης τελικά βάλει την περίφημη μάσκα, τότε ναι κι εσύ που μικρός ντυνόσουν Superman, μια μέρα μπορεί το όνειρό σου να γίνει πραγματικότητα και να πάρεις το ρόλο του αγαπημένου σου ήρωα σε χολιγουντιανή ταινία.

Μετά από όλα αυτά, υποβάλω τα σέβη μου στην εκπομπή Μελέτησε το, που είχαν την υπέροχη ιδέα να συνομιλήσουν από το Αμέρικα με Ανανιάντη. «Ευχαριστούμε» που λέτε κι εσείς στο Ελλάντα