Παντρεύτηκε η Μενεγάκη

24.04.2001
Αγαπημένη μου Ελένη, Αυτή τη στιγμή που σου γράφω είμαι καθισμένη στα σκαλοπάτια της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά. Ξέρεις, το εκκλησάκι που λίγη ώρα πριν έλαβε χώρα το γεγονός της χρονιάς: ο γάμος της Ελένης Μενεγάκη. Το αδιαχώρητο γινόταν και να φανταστείς ότι το προαύλιο ήταν 2Χ2. Παιδί μου είχε έρθει στην εκκλησία κόσμος και κοσμάκης. Όσοι φαν της Ελενίτσας έσπευσαν να παρακολουθήσουν το μυστήριο. Χώρια οι 2 χιλιάδες επίσημοι προσκεκλημένοι
Αγαπημένη μου Ελένη,


Αυτή τη στιγμή που σου γράφω είμαι καθισμένη στα σκαλοπάτια της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά. Ξέρεις, το εκκλησάκι που λίγη ώρα πριν έλαβε χώρα το γεγονός της χρονιάς: ο γάμος της Ελένης Μενεγάκη. Μόλις τώρα άδειασε ο χώρος κι επιτέλους πήρα μια ανάσα η γυναίκα. Απορώ πως δε με έπιασαν τα κλειστοφοβικά μου. Το αδιαχώρητο γινόταν και να φανταστείς ότι το προαύλιο ήταν 2Χ2. Παιδί μου είχε έρθει στην εκκλησία κόσμος και κοσμάκης. Όσοι φαν της Ελενίτσας έσπευσαν να παρακολουθήσουν το μυστήριο. Τι να παρακολουθήσουν, αφού μεταξύ μας στο άκουσμα "Να και η Βανδή" γύριζαν όλα τα κεφάλια, ψάχνοντάς την απεγνωσμένα, ενώ σχολίαζαν τι φορούσε ο κάθε διάσημος. Ωστόσο να σου πω την αλήθεια δεν τους κατηγορώ, μια κι εγώ τα ίδια έκανα. Μόνο που δεν είχα κάποιον δίπλα μου για να τα λέω.

Τέλος πάντων, η νύφη -όπως πιθανόν να είδες στην τηλεόραση - ήταν ομολογουμένως όμορφη με το νυφικό by Σήλια Κριθαριώτη να δίνει ρέστα. Μάλιστα, του είχε κάνει πολλές μετατροπές και πολύ λίγο έμοιαζε με αυτό που φορούσε η Ζιζέλ στην επίδειξη. Όσον αφορά δε το μπούστο, έχω κάποιες απορίες. Δεν ξέρω αν είδες την τελετή, αλλά πες μου ειλικρινά εσύ - ως σοβαρό και μετρημένο κορίτσι που είσαι - ποιο θεωρείς κλειστό μπούστο; Γιατί της νύφης ήταν ολίγο τι ανοιχτό. Εμένα, ποσώς με ενδιαφέρει, απλά το πρωί που είδα την εκπομπή της, έλεγε πως δε θα είναι μεγάλο. Ας έχει. Το βάψιμο της ήταν διακριτικό και απ ότι έμαθα ήταν δική της πατέντα. Είδες ταλέντο; Ο γαμπρός, Γιάννης Λάτσιος ήταν επίσης ωραίος και φορούσε ένα κοστούμι από τον Καρούζο.

Οι δε κουμπάροι, Θεοδωρίδου και Φουστάνος, ήταν πολύ άνετοι αφού έχουν περάσει τη δοκιμασία προ πολλού. Άσχετο, αλλά αυτό το λουλουδικό που είχε η Νατάσσα στο λαιμό της μου έφερνε κάτι από Καρέζη στο "Λατέρνα , φτώχεια και γαρύφαλλο". Όπως σου προανέφερα Ελενάρα μου γινόταν το αδιαχώρητο από κόσμο. Γύρω στα δύο χιλιάδες άτομα ήταν καλεσμένα - φαντάσου πόσα δώρα θα μάζεψε - ενώ ζαλίστηκα να βλέπω γύρω μου διάφορους εκπροσώπους της show biz. Καταρχήν, ήταν σύσσωμος ο ΑΝΤ1 με τον Ανδρέα Μικρούτσικο - συνοδευόμενος από την Έλενα Πόθου - να κάνει λες και πάντρευε δικό του παιδί. Συγνώμη, τη μικρή του αδερφή. Επίσης, ήταν πολλοί τραγουδιστές και ηθοποιοί που κατά καιρούς έχουν περάσει από την εκπομπή.

Μια και αναφέρθηκα σε αυτή να σου πω ακόμη ότι ο "Πρωινός Καφές" σύσσωμος βρέθηκε από νωρίς στο σπίτι της νύφης για να τη ντύσουν και να τη συνοδεύσουν στην εκκλησία, τραγουδώντας τα γνωστά άσματα "Σήμερα γάμος γίνεται" και "Μαύρα μάτια στο ποτήρι, γαλανά στο παραθύρι". Καλά το τελευταίο δεν το έκαναν, αλλά μεταξύ μας λίγο έλειψε.

Αυτά ήταν πάνω κάτω τα νέα μου από το μυστήριο, διότι μη ξεχνάς πως ακολουθεί και η δεξίωση στο σπίτι των νεόνυμφων. Κλείνω εδώ το γράμμα μου, διότι περνούν κάποιοι περαστικοί και φοβάμαι μήπως με περάσουν για καμιά τρελή. Αύριο σου υπόσχομαι να επιστρέψω με περισσότερες λεπτομέρειες.