Η Σαρρή και οι παπαροκάδες

24.04.2001
Καλέ μου Σωτήρη, κανόνισε την πορεία σου και το Σάββατο έχει έξοδο. Σου έχω σούπερ πρόταση για το Ντι Εμ. Ξέρεις εκεί που άδει η Εφη Σαρρή. Και μη νομίζεις ότι με αυτό τον τρόπο θέλω να σε εκδικηθώ, καθότι γνωρίζω πολύ καλά πόσο . . . λατρεύεις την εν λόγω αοιδό. Το πρόγραμμα δεν είναι σαν τα άλλα και για να στο αποδείξω μια λέξη θα σου γράψω: Παπαροκάδες.
Καλέ μου Σωτήρη,

καθώς ερχόμουν σήμερα στη δουλειά με το λεωφορείο κι ενώ έκανα όνειρα τρελά για το μέλλον, συνειδητοποίησα πως έχω πολύ καιρό να σε δω. "Άσχετο" θα μου πεις, αλλά έτσι είμαι εγώ. Αλήθεια ρε Σώτο μου, μου έλειψες πολύ και μην πάει ο νους σου στο πονηρό. Γι αυτό, λοιπόν κανόνισε την πορεία σου και το Σάββατο έχει έξοδο. Σου έχω σούπερ πρόταση για το Ντι Εμ. Ξέρεις εκεί που άδει η Εφη Σαρρή. Και μη νομίζεις ότι με αυτό τον τρόπο θέλω να σε εκδικηθώ, καθότι γνωρίζω πολύ καλά πόσο . . .λατρεύεις την εν λόγω αοιδό.

Σώτο μου το πρόγραμμα δεν είναι σαν τα άλλα και για να στο αποδείξω μια λέξη θα σου γράψω: Παπαροκάδες. "Ε, και τι" θα πεις. Παιδί μου το γνωστό "γκρουπ" με τα ράσα (μήπως είναι λίγο κακία;) εμφανίζεται κατά κάποιο τρόπο στο κέντρο. Πρόσεξε: Πριν εμφανιστεί στην πίστα η αοιδός Σαρρή ένα τεράστιο βίντεο γουόλ παίζει το video clip των μοναχών "Ελεύθερος". Αφού λοιπόν τελειώσει, βλέπουμε τη Σαρρή να τρέχει γυμνή στους διαδρόμους, προκειμένου να προλάβει να βγει έγκαιρα στην πίστα. Μη χαίρεσαι Σώτο μου, μόνο πλάτη αποκαλύπτει, διότι μη ξεχνάς ότι η γυναίκα είναι πάνω απ' όλα ποιοτική. Άσε, που ένα τέτοιο θέαμα δεν ταιριάζει με τους παπαροκάδες. "Γιατί ταιριάζει αυτό"; θα αναρωτιέσαι. Τι να σου πω καλέ μου αρχισυντάκτη. Δε μπορώ να κρίνω, διότι μη ξεχνάς πως αποστολή μου είναι απλά να σε ενημερώνω και τίποτε άλλο.

Πάντως, αν - στο πολύ βάθος του μυαλού σου - υπάρχει η πρόθεση του οφθαλμόλουτρου, προς μεγάλη σου πιθανόν χαρά, σου λέω ότι το Εφάκι έχει προνοήσει -λέμε- και γι' αυτό. Εμφανίζεται με ένα ράσο (ενδεχομένως εμπνευσμένο από την όλη ατμόσφαιρα) διαφορετικό από τα άλλα, καθώς είναι αραχνοΰφαντο. Σχεδόν τσίτσιδη είναι Σώτο μου, αφού από μέσα φοράει εσώρουχα. Να ξαναγυρίσω στους μοναχούς, μια και πιστεύω πως αυτοί είναι η είδηση και ουχί οι ενδυματολογικές προτιμήσεις της Σαρρή. Άλλωστε, όπως εύστοχα παρατήρησε η αδερφή μου μόλις την ενημέρωσα σχετικά "Το νέο θα ήταν αν η Σαρρή ήταν ντυμένη".

Τι κακιά Σώτο μου, καθόλου δε μου έμοιασε. Τέλος πάντων, άκουσα ότι οι παπαροκάδες εντός της εβδομάδος θα πάνε στο κέντρο, πρώτο τραπέζι πίστα -εννοείται- για να δουν το πρόγραμμα. Αν θα πάρουν κανονικά την προβλεπόμενη φιάλη, δεν το γνωρίζω, όπως επίσης δεν ξέρω αν θα χορέψουν. Αν και το άσμα "Γυμνός μες στην Ελλάδα" δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα. Ακόμη κι εσένα που δεν είσαι και ο πιο δεινός χορευτής. Να σου πω επίσης και κλείνω εδώ το γράμμα, διότι με έπιασε το δόντι μου με τα τόσα γλυκά που έφαγα σήμερα, ότι οι μοναχοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη δισκογραφική τους εταιρεία, που δεν είδε με καλό μάτι την παράξενη αυτή συνεργασία. Άσε που άκουσα ότι δεν ερωτήθηκε σχετικά. Αυτά ήταν τα νέα μου, ενώ φαντάζομαι πως πλέον είναι περιττή η ερώτηση "Θα πάμε το Σάββατο Σαρρή";