Ο Παπανδρέου στη Βίσση

11.09.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, με μεγάλη χαρά μια φίλη μου από την Κύπρο με ενημέρωσε για τη συναυλία της Άννας Βίσση στη Μεγαλόνησο και με πόση επιτυχία αυτή στέφθηκε, ενώ μου αποκάλυψε ότι την αοιδό συνάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου για λόγους...οικογενειακούς.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Με μεγάλη χαρά μια φίλη μου από την Κύπρο με ενημέρωσε για τη συναυλία της Άννας Βίσση στη Μεγαλόνησο και με πόση επιτυχία αυτή στέφθηκε. "Το καλοκαίρι είχε κάνει στο ίδιο γήπεδο συναυλία μια τραγουδίστρια από την Ελλάδα, της οποίας το όνομα μου ξεφεύγει - Η Βανδή, της υπενθύμισα το όνομα - αλλά μιλάμε καμία σχέση με την Αννούλα, το γήπεδο τώρα ήταν γεμάτο, 18 χιλιάδες άτομα είχε". Κι έλεγε αλήθεια, διότι ήταν επί των εισιτηρίων. Όχι, ότι η Δέσποινα δεν είχε μαζέψει κόσμο, απλά οι Κύπριοι κατέκλυσαν το ΓΠΣ για να δουν τη συμπατριώτισσά τους. Βάλε και ότι ο σκοπός της συναυλίας ήταν ιερός.
Τα σκηνικά, απ' ότι μου είπε η παρδάλω φίλη μου, ήταν τω όντι συγκλονιστικά. Πολλά φώτα, λέιζερ, το μπαλέτο, αλλά και η ίδια η αοιδός ήταν ο, τι καλύτερο είχαν δει. "Και η Βανδή είχε φώτα και ιστορίες, αλλά η σκηνή της ήταν σαν την Αθήνα φωταγωγημένη, ενώ της Αννούλας σαν το Παρίσι, στις 10 το βράδυ. Ποιο είναι καλύτερο"; με ρώτησε, όμως απέφυγα να απαντήσω, διότι δεν είναι αυτό το θέμα μου. Άλλωστε, τι με νοιάζουν οι αριθμοί των αοιδών; Η Βίσση, λοιπόν είχε πάει λίγες μέρες νωρίτερα από τη συναυλία, επειδή ήθελε να δει τους συγγενείς και φίλους της στο νησί, αλλά και να ξεκουραστεί κομμάτι από τις τόσες υποχρεώσεις και τρεχάματα που έχει. Έτσι, όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να αναπαυτεί αρκετά, ενώ έφαγε χαλούμι και σεφτελιά με το κιλό.

Ωστόσο, έκανε και πολλές πρόβες, προκειμένου να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη τζενεράλε περίμενε την καλλιτέχνιδα μια μεγάλη έκπληξη. Ο Γιώργος Παπανδρέου, στις 12 το βράδυ ακριβώς πήγε στο γήπεδο, προκειμένου να τη δει από κοντά. Ο λόγος της επίσκεψη του ήταν σοβαρός, αφού ο υπουργός είχε να φέρει εις πέρας μιαν αποστολή. Όχι, επικίνδυνη, αλλά γονική. Τι θέλω να πω; Η κόρη του είναι μεγάλη φαν της Αννούλας και στο σπίτι έχει όλα τα cd της κι από το πρωί ίσα με το βράδυ το στέρεο παίζει μόνο Βίσση. Έτσι, ο υπουργός, αφού πληροφορήθηκε ότι η αοιδός βρίσκεται στην Κύπρο, είπε να πάει να τη βρει, να δει πως πάνε οι πρόβες για τη μεγάλη συναυλία, να μιλήσουν λιγάκι και στο τέλος να της ζητήσει ένα αυτόγραφο για την κόρη του.

Γιατί, Σωτήρη μου, πώς να το κάνουμε, νόστιμα τα χαλούμια που θα πάει στην οικογένεια σα σουβενίρ από την Κύπρο, όμως άλλο πράγμα η Βίσση. Η αοιδός, όταν αντίκρισε τον Παπανδρέου, ενθουσιάστηκε, ενώ καταχάρηκε όταν έμαθε πως είναι η αγαπημένη της οικογένειας. "Το Άπα πα, πα αρέσει στη μικρή"; "Τι είναι αυτό" ρώτησε ο υπουργός. "Το ¨μη μου κλείνεις το φως¨ "; "Ποιο φως κ. Βίσση" ξαναρώτησε απορημένος ο κ. Παπανδρέου. "Το ερωτευμενάκι"; συνέχισε η καλλιτέχνιδα, "Α, φοβερό τραγούδι" της απάντησε, " Η Κραυγή"; "Μα αυτό κι αν είναι το λατρεμένο της" ξανά -μανά-απάντησε ο υπουργός, απορώντας που το πάει η αοιδός. "Ωραία" είπε, αφού καρά-τσέκαρε ότι στην οικογένεια, πλην αυτής, άντε να ακούγονται οι Antique και η Μπρίντνεϊ Σπίαρς.