Το δράμα της Δώρας και οι υπόλοιποι

04.12.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, στο δράμα της Δώρας έχει στρέψει την προσοχή της ολόκληρη η Ελλάδα. Η θεσσαλονικιά, από το βράδυ της Κυριακής, κλαίει συνέχεια για την αποχώρηση του Χρήστου και δεν σταματάει ούτε όταν μαγειρεύει. Οι υπόλοιποι, πάντως, είναι -εν μέρει- προβληματισμένοι από τα συναισθήματά της.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Στο δράμα της Δώρας έχει στρέψει την προσοχή της ολόκληρη η Ελλάδα. Η θεσσαλονικιά, από το βράδυ της Κυριακής, κλαίει συνέχεια για την αποχώρηση του Χρήστου και δεν σταματάει ούτε όταν μαγειρεύει. Κάθεται πάνω από την κατσαρόλα και ωσάν την Μάρθα Βούρτση στο "Έχε γεια γλυκιά μου αγάπη" αναπολεί τις στιγμές που πέρασε μέσα στο Σπίτι, μετά του Χρήστου. Από τους υπόλοιπους που βρίσκονται μέσα, οι μόνοι που κατανοούν την περίπτωση της είναι η Νικόλ και ο Κώστας. Η πρώτη, για κακή μας τύχη, προσπαθεί να κάνει τη φιλενάδα της να γελάσει, παριστάνοντας τον κλόουν στο "Μεγάλο τσίρκο της Μαδρίτης". Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, αφού η Δώρα γέλαγε για λίγο κι έπειτα λες κι ένιωθε τύψεις, έτρεχε στο υπνοδωμάτιο για να ξεσπάσει στους καθιερωμένους λυγμούς.

Οι κουμπάροι, επίσης, κατανοούν τα συναισθήματά της, όμως έχουν τα δικά τους προβλήματα για να καθίσουν να ασχοληθούν με τα ξένα βάσανα. Ο Τσάκας πρέπει να έχει τις αντένες του ορθάνοιχτες προκειμένου να βλέπει τα δρώμενα στο σπίτι κι έπειτα να τα σχολιάζει με τον κουμπάρο του. Δουλειά κοπιαστική που απαιτεί μεγάλη προσοχή, διότι ένα λάθος να γίνει και μπορεί να "θάψεις" κάποιον άδικα. Ας πούμε, το βράδυ της Δευτέρας ο "θερμοστάτης" της Νικόλ χτύπησε κόκκινο και για να επανέλθει στις φυσιολογικές τιμές, χρειάστηκε να βγει το δύσμοιρο κορίτσι με το αραχνοΰφαντο, τιραντέ νυχτικό της έξω στον κήπο. Ο Γιώργος - ως γάτα που είναι - έπιασε το νόημα και ξεκατίνιασε το θέμα στον Πρόδρομο.

Αυτός, πάλι, έχει μεγάλα βάσανα, επειδή δεν μπορεί να νικήσει στο τάβλι τον Κώστα. Αφού βλέπει ότι δεν τον πάει το συγκεκριμένο σπορ, γιατί δεν το γυρίζει στο καθάρισμα του κοτετσιού, να ησυχάσουμε κι εμείς από το παραλήρημα που τον πιάνει όταν χάνει; Και πανάθεμα τον, όταν νευριάζει δεν καταλαβαίνεις λέξη από όσα λέει. Ο Ντίνος, τέλος, "αγρών ηγόραζε". Η φράση "είναι στην καρακοσμάρα του" χαρακτηρίζεται ως λίαν επιεικής. Δύο μέρες βασάνισε την σκέψη του αν το ανέκδοτο με τη φάλαινα που του είπε ο Μικρούτσικος ήταν σπόντα για το αν έχει παχύνει ή όχι. Τελικά, βρήκε την απάντηση " ο Ανδρέας εννοούσε ότι πρέπει να ξανασχοληθώ με τη γυμναστική που την έχω παραμελήσει. Δεν μου το είπε face για να μη με προσβάλει. Γι' αυτό χρησιμοποίησε το παράδειγμα με τη φάλαινα. Και καλά, ότι έχω παχύνει, αλλά δεν έχω"! Τώρα, αυτό που τον προβληματίζει είναι "αν λείπει στον Κώστα ο φιλαράκος του, ο Χρήστος". Όταν τόλμησε και ρώτησε σχετικά τον Αρτινό γλίτωσε παρά τρίχα το ...ξύλο. Άπαξ, όμως και το ξαναπεί πολύ φοβάμαι ότι ο Ντίνος με την κιθάρα του θα άδει στις ...κότες!