Η συναυλία της Βανδή

04.12.2001
Αγαπημένη μου Αγγελική, η πολυαναμενόμενη συναυλία της Δέσποινας Βανδή στη Θεσσαλονίκη, έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας. Η θεία μου, φαν της αοιδού και γενικότερα των σόου - πετάχτηκε μέχρι τη Θεσσαλονίκη να απολαύσει το...υπερθέαμα.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Η πολυαναμενόμενη συναυλία της Δέσποινας Βανδή στη Θεσσαλονίκη, έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας. Η θεία μου, φαν της αοιδού και γενικότερα των σόου - πετάχτηκε μέχρι τη Θεσσαλονίκη να απολαύσει το...υπερθέαμα. "Τελικά, καμιά φορά οι πρώην σου χρησιμεύουν εκεί που δεν το περιμένεις. Αν δεν κρατούσα επαφές με τον Φώντα, τον ταξιδιωτικό πράκτορα, αυτή τη στιγμή θα έκλαιγα την 50αρα που θα έδινα στα εισιτήρια για το αεροπλάνο. Η μόνη διαφορά στο ταξίδι αυτό από μία βόλτα με το τρόλεϊ Παγκράτι - Κυψέλη είναι ότι γλίτωσα το?μποτιλιάρισμα στην Πατησίων". Η απογοήτευση της για τα όσα είδε είναι εμφανής, ενώ το "αίμα" μου σκέφτεται σοβαρά να προτείνει στον Ηλία Μαροσούλη, να έχει στο Rex τα καλοριφέρ στο φουλ. "Δεν αποδίδει το Δεσποινάκι με το κρύο. Παγώνουν οι χορδές της" είπε, αποδίδοντας στο ψύχος τα ...φάλτσα της αοιδού στο "Υποφέρω".

Η συναυλία ήταν τω όντι εντυπωσιακή, με τους πυκνούς καπνούς που είχαν καταπνίξει την σκηνή να θυμίζουν ...τη Θύρα 4 στην Τούμπα. Η είσοδος της Βανδή δεν είναι ό,τι δυσκολότερο και θεαματικότερο έχουν να επιδείξουν οι show people του παγκόσμιου στερεώματος. Το σπάσιμο μίας - και καλά τζαμαρίας - δεν αποτελεί υπερθέαμα αφού μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Το πέταγμα, ας πούμε, είναι δύσκολο, διότι εγώ κι εσύ δεν μπορούμε να βάλουμε λαμπιόνια και να κάνουμε την "Τίνκι Μπελ" την νεραϊδούλα φίλη του Πίτερ Παν. Η πρώτη της εμφάνιση ήταν εντυπωσιακή. Φορούσε ένα κόκκινο μακρύ φόρεμα με φουρό, αλά Πριγκίπισσα Σίσσυ, η σαγηνεύτρα πειρατίνα, όπου με το ασφυκτικό ντεκολτέ της έβγαζε μάτια, ενώ το ένα δικό της (μάτι!) το είχε καλύψει με το πειρατικό μαντηλάκι. "Ένας κακομοίρης δίπλα μου, κάθε φορά που η αοιδός χοροπηδούσε στη σκηνή, φώναζε συνεχώς ¨κι άλλο, κι άλλο¨" είπε η θεία.

Οι λόγοι ήταν ευνόητοι, όμως η Δέσποινα προς απογοήτευση όλων, έβαλε την δεύτερη εμφάνισή της. Ένα παντελόνι, μία φούστα με τιράντες κι ένα κοντομάνικο μπλουζάκι, που στον λίβα ακόμη, σκέφτεσαι να το φορέσεις. "Μην το κοροϊδεύεις. Το show είναι παντός καιρού, δεν καταλαβαίνει από ήλιο και χαλάζι" είπε η θεία μου, δικαιολογώντας την καλοκαιρινή εμφάνιση της Βανδή. Το, δε, πειρατικό μαντήλι, το έκανε κορδέλα στα μαλλιά. Το συγκεντρωμένο πλήθος, που ανερχόταν στις 15 χιλιάδες, διασκέδασε με την ψυχή του, ενώ σημασία δεν έδωσε στα διάσπαρτα φάλτσα της αοιδού. "Στο κάτω -κάτω, άμα θέλανε να ακούσουν το Άπα, πα και το Υποφέρω, θα κάθονταν στο σπίτι τους και θα άκουγαν το cd. Για τη Δέσποινα πήγαν και αυτό που είδαν δεν τους απογοήτευσε", έκανε επίλογο η θεία και με έκανε να νιώσω τύψεις, που, έστω και για λίγο, έκανα κακές σκέψεις για την καλλιτέχνιδα.