Συγκίνηση στα βραβεία Emmy

23.09.2002
Αγαπημένη μου Μαίρη, επειδή ξέρω ότι χρειάζεσαι ένα break από τα πολιτικά, τα διεθνή και τα αστυνομικά θέματα, αποφάσισα να σε ενημερώσω για τα βραβεία Emmy, μπας και γελάσεις και με κάτι διαφορετικό. Που λες, μόλις χθες πραγματοποιήθηκαν στο Λος 'Αντζελες τα αμερικάνικα τηλεοπτικά βραβεία, με μάλλον αναμενόμενα τα αποτελέσματα των απονομών.
Αγαπημένη μου Μαίρη,

επειδή ξέρω ότι χρειάζεσαι ένα break από τα πολιτικά, τα διεθνή και τα αστυνομικά θέματα, αποφάσισα να σε ενημερώσω για τα βραβεία Emmy, μπας και γελάσεις και με κάτι διαφορετικό. Που λες, μόλις χθες πραγματοποιήθηκαν στο Λος 'Αντζελες τα αμερικάνικα τηλεοπτικά βραβεία, με μάλλον αναμενόμενα τα αποτελέσματα των απονομών.

Καλύτερη ηθοποιός σε κωμική σειρά αναδείχθηκε η Τζένιφερ 'Ανιστον, η οποία ανεβαίνοντας στο βήμα δεν δίστασε να δείξει την συγκίνησή της αλλά και να αναφερθεί στον σύζυγό της Μπραντ Πιτ, ο οποίος και την συνόδευσε, υπογραμμίζοντας ότι τον αγαπά...

Τα λοιπά βραβεία είχαν ως εξής: To West Wing πήρε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς, ενώ το Friends, μετά από πέντε συνεχόμενες χρονιές, βραβεύθηκε ως η καλύτερη κωμική σειρά. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να σχολιάσουν ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δόθηκε το βραβείο στα ''Φιλαράκια'', ήταν επειδή το τέλος τους αναμένεται σύντομα. Βέβαια, αυτές είναι οι κακές γλώσσες, οι οποίες ποτέ δεν λείπουν, γι' αυτό και δεν τις υπολογίζουμε...

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου δεν έλειψαν ούτε από την διοργάνωση των τηλεοπτικών βραβείων Emmy, με την ενθύμηση της τραγωδίας να επηρεάζει σαφώς την κρίση των μελών της επιτροπής. 'Ετσι, ο τηλεοπτικός μαραθώνιος America: A Tribute to Heroes ψηφίστηκε ως το καλύτερο μουσικό αφιέρωμα.

Αναλυτικά, τα βραβεία είχαν ως εξής:
* Καλύτερη Δραματική Σειρά: The West Wing
* Καλύτερη Κωμική Σειρά: Friends
* Καλύτερο Μουσικό ή Κωμικό Αφιέρωμα: America, A Tribute to Heroes
* Καλύτερη Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά: Allison Janney (West Wing)
* Καλύτερη Ηθοποιός σε Κωμική Σειρά: Jennifer Aniston (Friends)
* Καλύτερος Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά: Michael Chiklis, (The Shield), FX
* Καλύτερος Ηθοποιός σε Κωμική Σειρά: Ray Romano, (Everybody Loves Raymond), CBS
* Ανθρωπιστικό Βραβείο Bob Hope: Oprah Winfrey