Πήραν πίσω το στέμμα της "Μις Υφήλιος"

26.09.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, έγινε και αυτό! Μετά από 52 χρόνια ζωής του θεσμού των καλλιστείων "Μις Υφήλιος" οι υπεύθυνοι πήραν το στέμμα πίσω από τη νικήτρια του διαγωνισμού. Η Ρωσίδα Οξάνα Φεντόροβα, η οποία τον Μάιο απέδειξε πως στη χώρα της εκτός από βότκα, Κομμουνιστές και αρκούδες βγάζουν και ωραίες κοπέλες
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Έγινε και αυτό! Μετά από 52 χρόνια ζωής του θεσμού των καλλιστείων "Μις Υφήλιος" οι υπεύθυνοι πήραν το στέμμα πίσω από τη νικήτρια του διαγωνισμού. Η Ρωσίδα Οξάνα Φεντόροβα, η οποία τον Μάιο απέδειξε πως στη χώρα της εκτός από βότκα, κομμουνιστές και αρκούδες βγάζουν και ωραίες κοπέλες, έπαψε των καθηκόντων της ως η "ωραιότερη του πλανήτη". Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, όσο φαίνονται και οι δύο πλευρές δίνουν τη δική τους εκδοχή για το πώς έχει η ιστορία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους ανθρώπους των καλλιστείων, η ωραιότατη Οξάνα δεν ανταποκρινόταν στις ευθύνες που είχε ως "Μις Υφήλιος". Και ποιες είναι αυτές; Να κάνει ταξίδια ανά τον κόσμο, να συμμετέχει σε φιλανθρωπικά και μη γκαλά, να δίνει συνεντεύξεις όπου θα μιλάει για τις ευαισθησίες που έχουν τα μοντέλα σε κοινωνικά θέματα και να κάνει τις απαραίτητες φωτογραφήσεις. Επιπλέον, στον ένα χρόνο που θα κουβαλάει το βαρύτιμο στέμμα να μην παντρευτεί και κυρίως να μην παχύνει. Το μόνο παραπανίσιο γραμμάριο που επιτρέπεται είναι μόνο όταν φοράει γούνα.

Τα περισσότερα από αυτά η Οξάνα δε φαίνεται πως τα τήρησε, φορτώνοντας τα στον κόκορα. Όχι, ότι η κοπέλα είναι καμιά τεμπέλα, απλά λόγω των σπουδών της άφησε κατά μέρος τις...καλλιστειακές της υποχρεώσεις. Η ίδια δε διαφωνεί πως προτίμησε τις σπουδές (τσικ), όμως υποστηρίζει πως πρώτη είπε το "Goodbye". Τα συχνά ταξίδια, οι εμφανίσεις και κυρίως η υποχρέωση της να μένει στη Νέα Υόρκη, δεν της άφηναν ελεύθερο χρόνο για το πανεπιστήμιο (σπουδάζει Νομική), ούτε και μπορούσε να συνεχίσει τη δουλειά της ως ανώτατη αξιωματικός στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας. Τώρα κι αυτή φοιτήτρια πράγμα με στρωμένη δουλειά τι τις ήθελε τις γέφυρες ομορφιάς; Δεν ήξερε;

Όπως λέει η ίδια "όχι". Δεν την είχαν ενημερώσει πως μία ενδεχόμενη νίκη της θα είχε αυτές κι εκείνες τις υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα η ίδια να μη μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές και να δηλώσει παραίτηση. Οι άνθρωποι των καλλιστείων, μέσω του Ντόναλντ Τραμπ που είναι και υπεύθυνος του θεσμού, τονίζουν πως εξ' αρχής ξεκαθαρίζουν στα κορίτσια ποιος είναι ο ρόλος τους. "Το και το" τους λένε και αυτές συμφωνούν ή όχι. Όπως και να είναι το πράγμα, την Φεντόροβα αντικατέστησε η αναπληρωματική "Μις Παναμά", η οποία δήλωσε πως έχει όρεξη, χρόνο και διάθεση να φέρει εις πέρας το δύσκολο τούτο έργο. Στην Οξάνα πάντως έμεινε η κορδέλα εις ανάμνηση της λαμπερής εκείνης βραδιάς.