Πας με τα πόδια στη δουλειά; Κερδίζεις σε υγεία

09.08.2016
Νέα επιστημονική έρευνα έδειξε το προφανές, ότι δηλάδή οι άνιρωποι που δεν χρησιμοποιούν αμάξι για να μετακινηθούν, απολαμβάνουν όλα τα οφέλη από το περπάτημα.

Τα ευρήματα δείχνουν πως όσοι προτιμούν για παράδειγμα να πηγαίνουν στην εργασία τους περπατώντας, έχουν κατά μέρο όρο 40% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε σχέση με όσους προτιμούν το αμάξι.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι επιστήμονες του Imperial College και του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον Άντονι Λάβερτι από τη Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College μελέτησαν περίπου 20.000 άτομα για να εξετάσουν το πώς συσχετίχεται η υγεία με τον τρόπο μεταφοράς που επιλέγουν για να μεταβούν στην εργασία τους.

Όπως αποδείχτηκε από τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα προληπτικής ιατρικής "American Journal of Preventive Medicine", όσοι χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μεταφοράς, το ποδήλατο ή πηγαίνουν με τα πόδια, έχουν σαφέστατα μειωμένο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαροι σε σχέση με όσους προτιμούν το ταξί ή το αμάξι τους ενώ παράλληλα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση και παθήσεις όπως ο διαβήτης ή κάποια καρδιοπάθεια.

Με άλλα λόγια, τα μέσα μεταφοράς δεν κάνουν καλό μόνο στην τσέπη μας αλλά και στην υγεία!