Διάσημες δίνουν συμβουλές σε νέες μαμάδες

10.11.2015
Κατά καιρούς οι περισσότερες διάσημες μαμάδες έχουν δώσει συμβουλές μητρότητας σε διάφορες συνεντεύξεις τους ή τηλεοπτικές εμφανίσεις τους. Συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές και τις βάζουμε στο μικροσκόπιο.

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sarah Jessica Parker)

Μην κρίνεις και μην αφήνεις να σε κρίνουν για το τι μαμά είσαι

Με ενδιαφέρει κυρίως το πώς οι άλλες γυναίκες τα καταφέρνουν. Πώς αναγνωριζόμαστε ως μαμάδες; Πόση προσοχή δίνουμε στην άποψη των άλλων για τις επιλογές μας; Με εκπλήσσει το πώς κάποιες γυναίκες κρίνουν άλλες γυναίκες που δεν γνωρίζουν καν.

Τι σημαίνει αυτό για μια μαμά: Δεν έχει σημασία τι λέει η γειτόνισσα ή η κολλητή. Κάθε γυναίκα βιώνει τη μητρότητα διαφορετικά κι αυτο δεν είναι κακό. Το ότι λειτουργεί κατά ένα συγκεκριμένο τρόπο για κάποια μαμά δε σημαίνει πως θα λειτουργήσει και με εσένα.

Γκουίνεθ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow)

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα

"Κάποιες γυναίκες μπορούν να τα κάνουν όλα κι αυτό είναι φανταστικό αλλά εγώ δεν μπορώ. Κάνεις επιλογές ως σύζυγος και ως μητέρα. Δε μπορείς να τα έχεις όλα..."

Τι σημαίνει αυτό για μια μαμά: Αν η Γκουίνεθ με τις νταντάδες και τους πέρσοναλ τρέινερς δεν προλαβαίνει, τότε καμία μαμά δε θα τα καταφέρει. Οπότε μην προσπαθείς για το ακατόρθωτο και πάνω απ΄όλα μη νιώθεις άσχημα για το χρόνο που δεν έχεις!

Μπιγιονσε (Beyonce)

Ο θηλασμός θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Μετά τον τοκετό η Μπιγιονσέ θήλασε τη Μπλου για 10 εβδομάδες κι όπως είχε πει: Ενθαρρύνω όλες τις γυναίκες να το κάνουν, είναι καλό τόσο για το μωρό όσο και για εσάς τις ίδιες".

Τι σημαίνει αυτό για μια μαμά: Δεν είναι αναγκαστικό πως πρέπει να θηλάσεις για να χάσεις βάρος, ούτε αυτό σημαίνει σίγουρο αποτέλεσμα. Ωστόσο, τα οφέλη του θηλασμού είναι τόσα πολλά που είναι κρίμα να μη το κάνεις.

Τόρι Σπέλινγκ (Tori Spelling)

Εμπιστέψου το ένστικτό σου

Η καλύτερη συμβουλή που πήρα όταν έκανα το πρώτο μου παιδάκι ήταν αυτή: μην ακούς το τι σου λέει ο καθένας, εμπιστέψου απλά το μητρικό σου ένστικτο κι αυτό είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Κι αυτό αποδείχτηκε λατά τη διάρκεια κάθε εγκυμοσύνης μου.

Τι σημαίνει αυτό για μια μαμά: Όλοι δίνουν συμβουλές. Βιβλία, συγγενείς, ειδικοί και μη όλοι σε βομβαρδίζουν με το τι πρέπει να κάνεις. Στο κάτω κάτω της γραφής όμως εσύ γνωρίζεις το παιδί σου! Εμπιστέψου λοιπόν το ένστικτό σου, σπάνια θα σε προδώσει.

Νικόλ Ρίτσι (Nicole Richie)

Σημείωνε όλα αυτά τα αστεία πράγματα που κάνουν τα παιδιά σου

Τα παιδιά είναι τόσο αστεία. Η μαμά μου με συμβούλεψε να καταγράφω κάθε χαριτωμενιά και αστεία πράγματα που κάνουν τα παιδιά μου για να μην τα... ξεχάσω.

Τι σημαίνει αυτό για μια μαμά: Αν έχεις χρόνο είναι ωραίο να καταγράφεις τις στιγμές αυτές ή να τραβάς αναμνηστικές φωτογραφίες. Ο χρόνος περνάει γρήγορα και συχνά ξεχνάμε αυτές τις μικρές γκάφες ή έξυπνες κινήσεις του παιδιού που μας έκαναν να ξεσπάμε σε γέλια ή να κορδωνόμαστε από περηφάνεια.

Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet)

Η ρουτίνα είναι τόσο σημαντική...

Για εμένα η μητρότητα έχει να κάνει με τη συνέπεια αλλά και τη ρουτίνα. Τα παιδιά λατρεύουν τη ρουτίνα. Θέλουν να ξέρουν πότε θα φάνε και με ποιά σειρά θα γίνουν τα πράγματα μέσα στην ημέρα.

Τι σημαίνει αυτό για μια μαμά: Η ρουτίνα όντως βοηθά τα παιδιά να νιώσουν ασφάλεια ενώ τα ενθαρρύνει να υιοθετήσουν σωστές συνήθειες ύπνου και διατροφής. Και μην ξεχνάς πως με τον τρόπο αυτό κερδίζεις κι εσύ: γνωρίζεις πότε θα κοιμηθούν, άρα πότε θα έχεις ελεύθερο χρόνο για εσένα.

Σάλμα Χάγιεκ (Salma Hayek)

Βάλε το μωρό για ύπνο νωρίς κάθε βράδυ

"Όταν η Βαλεντίνα ήταν κοντά 1 μήνα, η θεία μου έδωσε την καλύτερη συμβουλή: βάλε τη μόνη σου για ύπνο κάθε βράδυ. Τραγούδησέ της, νανούρισε τη στα χέρια σου και κάτσε κοντά της, κάθε βράδυ. Κάποια ημέρα δε θα μπορείς να το κάνεις και αυτό θα συμβέι πολύ σύντομα.

Τι σημαίνει αυτό για μια μαμά: Το να βάλεις το μωρό για ύπνο δεν είναι πάντα δυνατό, ειδικά αν είσαι εργαζόμενη μαμά. Αλλά όταν μπορείς να το κάνεις μη το αμελείς. Διάβασέ του ένα παραμύθι, σιγοτραγούδα ένα παιδικό τραγουδάκι γιατί οι στιγμές αυτές είναι πολύτιμες κι ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα...