Μήπως ο άντρας σου είναι ίδιος ο μπαμπάς σου; (Και στην εμφάνιση)

25.03.2017
Μήπως ο σύντροφός σου είναι ίδιος ο μπαμπάς σου στα νιάτα του;

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως γυναίκες και άντρες έχουν την τάση να ελκύονται από ανθρώπους που μοιάζουν στους γονείς τους, όχι μόνο στο χαρακτήρα αλλά και σε εξωτερικά χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και ύψος, χρώμα μαλλιών ακόμη και το πόσο τριχωτό ή ατριχο είναι το σώμα.

Τα ζώα έχουν την τάση να διαλέγουν "ταίρι" με βάση το κατά πόσο μοιάζει με τους γονείς τους κι έτσι φαίνεται γίνεται και στην περίπτωση των ανθρώπων (μη ξεχνάμε πως κι εμείς θηλαστικά είμαστε).

Για να καταλάβεις τι εννοούμε θα σου δώσουμε ένα απλο παράδειγμα: Αν ένα αρνάκι μεγαλώσει δίπλα σε μια κατσίκα, τότε όταν αυτό μεγαλώσει θα τέινει να προσπαθήσει να ζευγαρώσει με αυτό το είδος παρά με το όμοιό του. Αυτό είναι γνωστό ως θετική σεξουαλική αποτύπωση. Αυτό φαίνεται πως γίνεται και στην περίπτωση των ανθρώπων. Οι γυναίκες τείνουν να ψάχνουν άντρα που μοιάζει με τον μπαμπά και οι γιοί με τη μαμά.

Κάνε το τεστ και μόνη σου: Ζήτα από τον πατέρα σου μια φωτογραφία του από την εποχή που ήταν περίπου στην ηλικία του άντρα σου και ψάξε ομοιότητες....