Μπόνους στις νέες μανούλες για να επιστρέψουν νωρίς στη δουλειά

08.07.2016
Εταιρεία δίνει χρηματικό μηνιαίαο μπόνους στις νέες μαμάδες για να επιστρέψουν νωρίτερα στα καθήκοντά τους.

Όπως μπορείς να φανταστείς δε συμβαίνει στην Ελλάδα.

Μια εταιρεία στο ΣίδνεΪ κάνει ευκολότερη την επιστροφή στην εργασία στις νέες μανούλες προσφέροντάς τους ένα έξτρα χρηματικό μπόνους για κάθε ημέρα εργασίας.

Η εταιρεία προχώρησε στην εφαρμογή αυτής της τακτικής μετά τα παράπονα των γυναικών για σχετικά άμεση επιστροφή στην εργασία λόγω έλλειψης χρημάτων για τη φροντίδα των μωρών.

Το επίδομα φροντίδας παιδιών δίνεται και σε μαμάδες και σε μπαμπάδες για τους πρώτους έξι μήνες μετά την επιστροφή στην εργασία με πλήρες ωράριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε διαφορές στην πολιτική αναφορικά με τη μητρότητα στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό. Τα προβλήματα λίγο πολύ είναι γνωστά. Ο τοκετός και οι εξετάσεις κατά την εγκυμοσύνη κοστίζουν, η άδεια μητρότητας - ειδικά αν εργάζεσαι στον ιδιωτικό τομέα - μικρή και η βοήθεια του κρατικού φορέα ανύπαρκτη. Ποιά είναι η κατάσταση σε άλλες χώρες του εξωτερικού;

Ας αφήσουμε τις μαμάδες να μιλήσουν...

Δύο Ελληνίδες μαμάδες, η μια κατοικεί στην Ελλάδα και η άλλη στη Φινλανδία συγκρίνουν τις εμπειρίες τους. Κάνε κλικ εδώ και δες το πλήρες ρεπορτάζ.