Η δίαιτα για εγκύους της Τζέσικα Σίμπσον

08.12.2011
Η Τζέσικα Σίμπσον περιμένει το πρώτο της παιδί και φαίνεται πως διασκεδάζει την εγκυμοσύνη της λεπτό προς λεπτό.

Η Τζέσικα Σίμπσον περιμένει το πρώτο της παιδί και φαίνεται πως διασκεδάζει την εγκυμοσύνη της λεπτό προς λεπτό.

Η 31χρονη ντίβα, έχει τονίσει σε πολλές συνεντεύξεις της πως αισθάνεται περήφανη για τα κιλά που παίρνει σε αυτή τη φάση της ζωής της και περιμένοντας το μωράκι της.

"Όλοι πίστευαν πως θα έχω πρόβλημα αλλά νιώθω αυτοπεποίθηση με την εικόνα μου και δεν έκλαψα καθόλου για τα κιλά που πήρα. Δέχτηκα μεγάλη κριτική για τα περιττά μου κιλά πριν μείνω έγκυος αλλά επειδή δεν ήμουν ποτέ αυτό που λένε συλφίδα, απολαμβάνω την εγκυμοσύνη μου χωρίς ενοχές''.

Πάντως, ούτε η ίδια αλλά ούτε και ο αρραβωνιαστικός της Έρικ Τζόνσον δεν γνωρίζουν το φύλο του μωρού, παρότι η Σίμπσον διανύει ήδη τον έκτο μήνα εγκυμοσύνης της. Όσο για το λουκ της εγκύου που υιοθετεί, η Τζέσικα πιστεύει πως μπορεί ακόμα και να γεννήσει φορώντας ψηλοτάκουνα:

"Νιώθω ευλογημένη που κουβαλώ μέσα μου μια καινούργια ζωή. Νιώθω σέξι και παρότι μέρα με τη μέρα παχαίνω, μου αρέσει να φοράω εφαρμοστά ρούχα και ψηλοτάκουνα. Λατρεύω τις καμπύλες της μητρότητας και θα μπορούσα να γεννήσω φορώντας γόβες 'Yves Saint Laurent'. Το καλύτερο είναι πως θέλω να δείχνω την κοιλίτσα μου".


Πάντως, επειδή το τελευταίο διάστημα, η Τζέσικα είχε φτάσει να τρώει κυριολεκτικά για δύο και ξεπέρασε το επιτρεπόμενο βάρος το οποίο θα έπρεπε να έχει πάρει μέχρι στιγμής- κοντά στα 13 κιλά και τώρα ακολουθεί ειδική δίαιτα.

Σύμφωνα με το περιοδικό In Touch, η Τζέσικα το είχε ρίξει στις τροφές με μπόλικο αλάτι και γκουακαμόλε και κινδύνευε να πάρει 30 κιλά μέχρι να γεννήσει.


Η Σίμπσον προσέλαβε μάγειρα για να είναι σίγουρη πως θα μειώσει μεν τις θερμίδες που καταναλώνει αλλά θα παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η ίδια και το μωρό.

Σύμφωνα πάντως με την δρ Άλισον Πεκ (Alison Peck), η Σίμπσον δεν θα έπρεπε να πάρει πάνω από 11-15 κιλά καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Η άποψη των ειδικών: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σημειώνονται σημαντικές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας και αυξάνονται οι ανάγκες του οργανισμού για πρωτεϊνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Για να μπορέσει λοιπόν μία γυναίκα να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της περιόδου και να βοηθήσει στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου, είναι απαραίτητο να ακολουθήσει μία ισορροπημένη διατροφή η οποία πρέπει να περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές τα εξής (και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το ιστορικό και τις ιδιαιτερότητες κάθε εγκύου):


-Να καταναλώνει περισσότερα γαλακτοκομικά, άπαχο κρέας, ψάρι και αβγά, γιατί οι ανάγκες της εγκύου σε πρωτεϊνες αυξάνονται κατά 50% περίπου,

-Να συμπεριλάβει στο καθημερινό της διαιτολόγιο αρκετά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν βιταμίνη C (ντομάτα, πράσινα λαχανικά, μπρόκολο, πορτοκάλι, γκρέιπ φρουτ, ακτινίδια) και βιταμίνη Α (καρότο, βερίκοκα, σπανάκι),

-Να προτιμήσει τροφές πλούσιες σε ασβέστιο (γαλακτοκομικά) και σίδηρο (σπανάκι, συκώτι, φακές, αβγά), αν ο οργανισμός της έχει έλλειψη από ιχνοστοιχεία και μέταλλα,

- Να γνωρίζει ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνονται και οι θερμίδες που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες της ίδιας και του εμβρύου.

Οι ειδικοί υπολογίζουν τη μέση αύξηση του βάρους για το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σε 1 με 1,5 kg, για το δεύτερο σε 3,5 με 4 και για το τρίτο σε 5 με 6. Αν όμως μία γυναίκα παρατηρήσει ότι έχει αρχίσει να παίρνει γρήγορα βάρος, καλό θα είναι να περιορίσει τα λιπαρά και τη ζάχαρη και να αποφεύγει τα τηγανητά φαγητά.