Ξανά σε αποτοξίνωση με τη δίαιτα της Γκουίνεθ

18.01.2012
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το φετινό Ιανουάριο η διάσημη ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου αποφάσισε να κάνει μια ''καθαρή'' αρχή στη διατροφή της, ακολουθώντας την αγαπημένη της δίαιτα αποτοξίνωσης για να επανέλθει σε φόρμα, ειδικά μετά τις κρεπάλες των γιορτών.

Η ίδια τόνισε πως ακολουθεί πάντα τις οδηγίες του γιατρού και συνεργάτη της δρ. Αλεχάντρο Τζάνγκερ (Alejandro Junger) ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έχουν επικρίνει κατά καιρούς το εξανλτητικό αυτό πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί η Πάλτροου και δεν διστάζει μάλιστα να το προτείνει σε άλλες γυναίκες.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα 21 ημερών όπου το μόνο γεύμα με τροφές σε στέρεη μορφή είναι το μεσημεριανό. Εκεί η Γκουίνεθ απολαμβάνει κάποιο άπαχο κρέας ενώ το πρωινό και το βραδινό γεύμα της δεν περιέχει τίποτα άλλο παρά ένα shake από θρεπτικά στοιχεία σε σκόνη τα οποία η Γκουίνεθ έχει φροντίσει να πουλάει μέσα από το website της.

Το κόστος του ''clean programme'' φτάνει τα 425 δολάρια και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις περιγράφονται εδώ: http://www.cleanprogram.com/cleanses/goop.html

Πάντως, την ίδια κριτική είχαν δεχτεί και οι συνταγές ξεσουρώματος που είχε προτείνει η Πάλτροου μέσα από το site και πάλι.

Η 39χρονη ακολουθεί τη δική της τακτική για να ξεπεράσεις το χανγκόβερ με ιδιαίτερες συνταγές τις οποίες η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε πως καταναλώνει και όποτε νιώθει κουρασμένη και θέλει να ανέβει λίγο! Το ίδιο ευεργετικό για τον πονοκέφαλο μετά από ξενύχτι, έχει διαπιστώσει πως είναι και το σκοτσέζικο ντους (μια κρύο, μια ζέστη)!

Ξεπέρασε το χανγκόβερ μεξικάνικα:

Η διαφορετική sagrita για τον πονοκέφαλο

Συστατικά:

Μισή κούπα παγωμένος χυμός ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού χυμός μυδιού

χυμός μισού λεμονιού

λίγο ταμπάσκο

λίγο maggi νοστιμιά

1 light μπύρα

Ανακατεύεις τα συστατικά σε ένα μίξερ προσθέτοντας τελευταία την μπύρα!

Η διαφορετική bloody mary (red snapper)

Υλικά για ένα κοκτέιλ

28 γραμμάρια βότκα

50 γραμμάρια χυμός τομάτας

λίγο χυμό λεμόνι

2 πρέζες αλάτι

2 πρέζες μαύρο πιπέρι

2 πρέζες πιπέρι καγιέν

2 κουταλίτσες worcestershire σος ή όποια άλλη πικάντικη και αρωματική σος που χρησιμοποιείται
σε σούπες, κρέας, μαγειρευτά, σάλτσες, ψάρι.

Η Πάλτροου είχε βρεθεί πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή όπου μίλησε για τη συνήθειά της να καταναλώνει λίγο αλκοόλ και δεν δίστασε να δοκιμάσει αλκοόλ στον αέρα! Πόσο καλό είναι το παράδειγμα που δίνει, το ξέρει μόνο η ίδια. Δες το βίντεο.