Κάνε τη νηστεία- παιχνιδάκι όπως οι μεγάλες σταρ

12.03.2012
Μάθε όλα τα διατροφικά μυστικά της νηστείας των σταρ!

Η καθιερωμένη νηστεία της Σαρακοστής ίσως είναι μια ευκαιρία και για σένα που θέλεις να «μαζέψεις» λιγάκι το στομαχάκι σου πριν το μεγάλο φαγοπότι που σε περιμένει το Πάσχα για να χάσεις κανα κιλάκι αλλά κυρίως να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου! Και τα διάσημα κορίτσια προσέχουν τη διατροφή τους πολύ την περίοδο αυτή που οι κίνδυνοι του να καταναλώσεις πολλές τροφές που είναι παχυντικές παραμονεύει. Διάβασε παρακάτω σύμφωνα με το περιοδικό ΟΚ, όλα τα μυστικά των σταρ κατά τη διάρκεια της νηστείας και …κάνε τον σταυρό σου να παραμείνεις κορμάρα!

Ποια είναι τα οφέλη της νηστείας; τα οφέλη της νηστείας είναι αρκετά όπως για παράδειγμα η αποτοξίνωση του οργανισμού και η εξομάλυνση της χοληστερίνης ενώ η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος από την μεγάλη κατανάλωση αντιοξειδωτικών όπως φρούτα και λαχανικά αλλά και όσπρια είναι πολύ σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό σου.

Οι σωστές τροφές: για να παίρνεις όλες τις βιταμίνες, πράμα που είναι πολύ σημαντικό πρέπει να καταναλώνεις δημητριακά, ανάλατους ξηρούς καρπούς, μέλι αντί για ζάχαρη που έχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσεις στις ποσότητες που καταναλώνεις και κυρίως δώσε βάση στο τσιμπολόγημα γιατί αν κατεβάσεις 2 κιλά νηστίσιμα σε βλέπω να τρέχεις για δίαιτα αποτοξίνωσης απ-ό την νηστεία μετά!

Η νηστεία της Σταματίνας Τσιμτσιλή: η Σταματίνα προσπαθεί να νηστεύει τουλάχιστον για δέκα μέρες κάθε χρόνο. Και συνεχίζει με τα Do’s και τα Don’t’s της νηστείας. «Δεν πρέπει να έχεις ιδιοτροπίες στο φαγητό. Πρέπει να σου αρέσουν τα λαχανικά, τα όσπρια και τα λαδερά». Η Σταματίνα τη διάρκεια της νηστείας έκανε εναλλαγές μεταξύ θαλασσινών και όσπριων ενώ νήστεψε το λάδι μόνο από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά.

Κέλλυ Κελεκίδου: η Κέλλυ ξεκίνησε νηστεία την πρώτη μέρα της Σαρακοστής και θα την κρατήσει για 40 μέρες. Αποφεύγει το κρέας και τα γαλακτοκομικά ενώ καταναλώνει πολλές σαλάτες (πράσινη και μπρόκολο), θαλασσινά (χταπόδι, καλαμαράκια) και λαδερά όπως τα φασολάκια που της αρέσουν πολύ. Όταν θέλει να φάει κάτι γλυκό, φτιάχνει νηστίσιμα cookies!


Χριστίνα Παππά: τα τελευταία επτά χρόνια το κορίτσι νηστεύει και το γάλα και το κρέας, πράγμα που κάνει λόγω πίστης και μόνο μιας και η ζωή της τα έχει δώσει όλα απλόχερα και νιώθει ευγνωμοσύνη όπως λέει η ίδια. Σε όλο λοιπόν το διάστημα της νηστείας επιλέγει να φάει: λαδερά (φασολάκια, αρακάς), θαλασσινά (καλαμάρια, σουπιές) αλλά και ζυμαρικά (μακαρόνια με ντομάτες).

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη