Το κάρδαμο είναι εγγενές στη νότια Ινδία και είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά μπαχαρικά. Προέρχεται από τα δάση των δυτικών Ghats στη νότια Ινδία και είναι το τρίτο πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο, μετά το σαφράν και τη βανίλια. Έχει χρησιμοποιηθεί ως δημοφιλές φαρμακευτικό φυτό στη Σρι Λάνκα και την Ινδία για σχεδόν 5.000 χρόνια. Το βρίσκουμε σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες, αλλά το πράσινο κάρδαμο είναι μακράν το πιο δημοφιλές τόσο για μαγειρική όσο και για ιατρική χρήση. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α και C, μαγνησίου, νατρίου, καλίου, ασβεστίου, χαλκού, σιδήρου και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών.
H συνέχεια στο itrofi.gr