Η υγιεινή διατροφή μοιάζει με τα μαθηματικά: αφαίρεση του λίπους, υπολογισμός των θερμίδων και σωστή κατανομή των μερίδων φαγητού. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πρόσθεση. Δηλαδή, η πρόσθεση μιας και μόνο τροφής στο πιάτο, μπορεί να προκαλέσει απίστευτη διαφορά στην υγεία και στη σιλουέτα σου. Κάνε και εσύ τις παρακάτω προσθέσεις και δες τη διαφορά...στο κορμί και την υγεία σου.
Δημητριακά ολικής άλεσης + ηλιόσποροι...για καλύτερη άμυνα του ανοσοποιητικού
Πασπάλισε μισό φλιτζάνι ηλιοσπόρων στο μπολ των δημητριακών που καταναλώνεις κάθε πρωί. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνεις το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας κατανάλωσης σε βιταμίνη Ε. Με την αντιοξειδωτική της δράση, η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες χημικές ρίζες, επιφέροντας ακόμα και τον καρκίνο ή διάφορες καρδιοπάθειες.
Ομελέτα + κόκκινες πιπεριές...για απαλότερη επιδερμίδα
Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές στην ομελέτα σου. Έτσι, εξασφαλίζεις το 100% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C η οποία επιδρά θετικά και στην επιδερμίδα σου. Όπως ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές, οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C, αποκτούν λιγότερες ρυτίδες και αποφεύγουν την ξηρότητα του δέρματος.
Σάντουιτς( κάθε τύπου) + φύλλα από σπανάκι...για καλύτερη όραση
Η προσθήκη τριών φύλλων σπανάκι σε κάθε σάντουιτς που ετοιμάζεις, ικανοποιεί το 20% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α σε βοηθά να βλέπεις καλύτερα στο σκοτάδι και προστατεύει τα μάτια απέναντι στη φυσική φθορά του χρόνου που μπορεί να επιφέρει και πλήρη απώλεια της όρασης.
Ζυμαρικά (κάθε είδους) + μαϊντανός.... για πιο γερά οστά
Το πασπάλισμα μιας μακαρονάδας με λίγο μαϊντανό μπορεί να προσφέρει μια διαφορετική γευστική πινελιά και μια γερή δόση της απαιτούμενης για τον οργανισμό βιταμίνης Κ. Ερευνητές στην Ατλάντα απέδειξαν πως η βιταμίνη Κ συνδέεται άμεσα με την καλύτερη υγεία των οστών και την πρόληψη σπασιμάτων.
Πράσινο τσάι + λεμόνι...για μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου
Το πράσινο τσάι αποτελεί από μόνο του μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών . Προσθέτοντας λίγες σταγόνες λεμονιού στο πράσινο τσάι, αυξάνεις τις κατεχίνες, απαραίτητες για την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε όλα τα είδη του καρκίνου. Μάλιστα, ο χυμός λεμονιού έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα κατεχινικού οξέος ανάμεσα στα υπόλοιπα εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, γκρέιπ- φρουτ).
Πράσινη σαλάτα + σολομός... για υγιές μυαλό και καρδιά
Προσθέτοντας μια κονσέρβα σολομού στην πράσινη σαλάτα που καταναλώνεις καθημερινά, λαμβάνεις την απαραίτητη ποσότητα σε Ω-3 λιπαρά. Τα λιπαρά οξέα συνδέονται την καλυτέρευση των λειτουργιών της καρδιάς και του εγκεφάλου.