Ο γύρος του κόσμου με 18 σούπερ τροφές (μέρος β)

03.04.2009
Ψάχνεις εναγωνίως να βρεις τις τροφές που θα σε διατηρήσουν υγιή και μπερδεύεσαι ανάμεσα στο ποιά δίαιτα πρέπει να ακολουθήσεις και ποιά τρόφιμα πρέπει να προμηθευτείς για να έχεις γερή καρδιά. Κάναμε μια παγκόσμια τουρνέ και σε προτείνουμε τα καλύτερα αγαθά που έχει να σου προσφέρει κάθε γωνιά του κόσμου. Δοκίμασέ τα και δεν θα χάσεις! Τι θα διαλέξεις:

Ψάχνεις εναγωνίως να βρεις τις τροφές που θα σε διατηρήσουν υγιή και μπερδεύεσαι ανάμεσα στο ποιά δίαιτα πρέπει να ακολουθήσεις και ποιά τρόφιμα πρέπει να προμηθευτείς για να έχεις γερή καρδιά. Κάναμε μια παγκόσμια τουρνέ και σε προτείνουμε τα καλύτερα αγαθά που έχει να σου προσφέρει κάθε γωνιά του κόσμου. Δοκίμασέ τα και δεν θα χάσεις!

Τι θα διαλέξεις:

10. Κίνα: ένα δημοφιλές συστατικό της κινέζικης κουζίνα που συνάμα έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες, είναι η ρίζα του τζίντζερ που βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και στην αντιμετώπιση της υπέρτασης. Παράλληλα, αν υποφέρεις από στομαχικούς πόνους ή ανακατωσούρα όταν ταξιδεύεις, κι εκεί το μασούλημα λίγου τζίτζερ θα βοηθήσει το στομάχι σου.

11. Κίνα: παραμένοντας στην Κίνα, υπάρχει ένα ακόμα συστατικό στα κινέζικα πιάτα που βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου όπως υποστηρίζουν πολλοί. Ακολούθησε κι εσύ την διατροφή με μανιτάρια και πράσινο τσάι, και μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 70%.

12. Ιαπωνία: οι γυναίκες στην Ιαπωνία έχουν τον υψηλότερο μέσο δείκτη ζωής παγκοσμίως. Το μυστικό της μακροζωίας τους είναι η ισορροπημένη διατροφή, καταναλώνοντας πολλή πρωτεΐνη και λίγα κορεσμένα λιπαρά. Φυσικά, το μυστικό φαγητό που ξεχωρίζει στην Ιαπωνία, είναι το σούσι που προστατεύει από τον καρκίνο των πνευμόνων. Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν πως το ωμό ψάρι (απαραίτητο συστατικό που περιέχεται στο σούσι) έχει την ικανότητα να προλαμβάνει την εμφάνιση όγκων σε μανιώδεις καπνιστές.

13. Ιαπωνία: στην Ιαπωνία θα συναντήσουμε ακόμα ένα μαγικό συστατικό που έχει πρωταγωνιστική θέση σε πολλά παραδοσιακά φαγητά. Πρόκειται για το κάρυ. Ό πως αποκάλυψε έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που εκδόθηκε το 2006, έδειξε πως ένα χημικό συστατικό που βρίσκουμε στο κάρυ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση από το σώμα της πρωτεΐνης που προκαλεί διάφορες εγκεφαλικές παθήσεις.

14. Ταϊλάνδη: το Ταυλανδέζικο φαγητό έχει μια ποικιλία από φαγητά με πολύ τσίλι. Μπορεί να καίνε λίγο αλλά οι γιατροί επιμένουν πως είναι πολύ καλό παυσίπονο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ουσία καψικίνη που προσδίδει στο τσίλι την καυστική γεύση του, δρα ως αντιφλεγμονώδες, ανακουφίζοντας τους πόνους από ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.

15. Καραϊβική: ο ανανάς είναι καλή πηγή της βιταμίνης θιαμίνης, απαραίτητης για την υγεία των μυών και του νευρικού συστήματος ενώ ταυτόχρονα περιέχει και το αντιφλεγμονώδες ένζυμο βρομελίνη. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνες Αυστραλών επιστημόνων, διάφορα στοιχεία που περιέχει ο ανανάς προλαμβάνουν την εμφάνιση κυτταρικού καρκίνου.

16. Νότιος Αμερική: η Νότιος Αμερική είναι γεμάτη σοκολάτα. Αυτό το θεσπέσιο γλυκό έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Τελαυταία Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως η κατανάλωση 100 γραμμαρίων σοκολάτας καθημερινά, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενώ η σοκολάτα περιέχει και πολλά ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία.

17.Νότιος Αμερική: στην Νότια Αμερική θα βρεις και την παραδοσιακή γαλοπούλα αλλά Η γαλοπούλα είναι χαμηλή σε λιπαρά και αποτελεί πλούσια πηγή του αμινοξέος τρυποτοφάνης που βελτιώνει τη διάθεση και τον ύπνο.

18.Νότιος Αμερική: ένα ακόμα θαυματουργό τρόφιμο της Νότιας Αμερικής είναι το φυτό χιονανθές (crunberry)που είναι περισσότερο γνωστό για τον κόκκινο γλυκόπιοτο χυμό του. Ο χυμός είναι γεματος βιταμίνες που βοηθούν στην στοματική υγεία των δοντιών και των ούλων, προσλαμβάνοντας την εμφάνιση βακτηρίων. Έπειτα ο χυμός αυτός προλαμβάνει τις ουρολοιμώξεις ενώ μια έρευνα στην Αμερική έδειξε πως αυτό το σούπερ φρούτο προλαμβάνει τις λοιμώξεις των εντέρων.