Τροφές - ασπίδα για τον οργανισμό σου

02.06.2009
Ανησυχείς με όσα ακούς για τη Νέα Γρίπη; Θέλεις να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα απέναντι σε ιώσεις και αλλεργίες; Μάθε ποιές τροφές προσφέρουν φυσική ασπίδα στον οργανισμό σου και σε προφυλάσσουν με τον πιο σωστό τρόπο: το φυσικό.

Ανησυχείς με όσα ακούς για τη Νέα Γρίπη; Θέλεις να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα απέναντι σε ιώσεις και αλλεργίες; Μάθε ποιές τροφές προσφέρουν φυσική ασπίδα στον οργανισμό σου και σε προφυλάσσουν με τον πιο σωστό τρόπο: το φυσικό.

Η πραγματικότητα: η καλή ποιότητα ζωής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο καθαρός αέρας, το λιγοστό άγχος, η καλή διατροφή, η άσκηση, η επαφή με τη Φύση, όλα τα προηγούμενα συμβάλλουν σε μια ζωή ανώτερης ποιότητας.

Ειδικότερα η σωστή διατροφή μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας. Και η φύση, σαν ένα καλά εξοπλισμένο φαρμακείο, προσφέρει απλόχερα ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός για την καλύτερη λειτουργία του.

Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, είναι όλα κρυμμένα στους καρπούς της Φύσης, σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και βότανα. Τα αντιοξειδωτικά - όπως η βιταμίνες Ε και C, η βήτα-καροτίνη, το φολικό οξύ- και τα μεταλλικά στοιχεία ψευδάργυρος, σελήνιο και μαγγάνιο είναι μια οικογένεια θρεπτικών ουσιών που έχει τη φοβερή ικανότητα να αφοπλίζει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται τόσο για τη γήρανση όσο και για διάφορες παθήσεις. Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, είναι μια ισχυρή πανοπλία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η Ε είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Οι τροφές με αντιοξειδωτική δράση θεωρούνται «θαυμαστές», αφού επιμηκύνουν τη ζωή καθυστερώντας τη φυσική γήρανση.

Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση έχουν:

*τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, η ντομάτα, το ρόδι, το μήλο, το πορτοκάλι, το σταφύλι.

*Επίσης, αντιοξειδωτικές τροφές είναι το σουσάμι, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, και τα λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα και ο σολομός

Συνδυάζοντας τη δύναμη των αντιοξειδωτικών με τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφών με αντιμικροβιακή δράση που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, χτίζουμε ένα τείχος προστασίας για τον οργανισμό μας.

Τροφές με αντιμικροβιακή δράση είναι μεταξύ άλλων το μέλι, η μαστίχα, τα άγρια χόρτα, η κανέλλα.

Προμηθεύσου τα παραπάνω από τη Φύση, ή αν επιθυμείς έναν πιο γευστικό τρόπο πρόσληψης αντιοξειδωτικών και αντιμικροβιακών τροφών, αναζήτησε στην αγορά συγκεκριμένους χυμούς φρούτων, πλούσιους σε ευεργετικές ιδιότητες, οι οποίοι συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού και κατ’ επέκταση σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ