Μυστικά διατροφής από Αντζελίνα και Μαντόνα

04.06.2009
Τι κοινό έχουν η Τζίνα Αλιμόνου-Βαρδινογιάννη με την Αντζελίνα Τζολί και η Κάτια Ζυγούλη με τη Μαντόνα; Ακολουθούν όπως λέγεται το ίδιο μοντέλο διατροφής ή, πιο απλά, την ίδια δίαιτα κι έχουν καταφέρει να διατηρούν άψογη σιλουέτα.

Τι κοινό έχουν η Τζίνα Αλιμόνου-Βαρδινογιάννη με την Αντζελίνα Τζολί και η Κάτια Ζυγούλη με τη Μαντόνα; Ακολουθούν όπως λέγεται το ίδιο μοντέλο διατροφής ή, πιο απλά, την ίδια δίαιτα κι έχουν καταφέρει να διατηρούν άψογη σιλουέτα.

Όταν συναντήθηκαν πρόσφατα η Τζίνα Αλιμόνου-Βαρδινογιάννη και η Κάτια Ζυγούλη, όλοι είχαν να λένε πως και οι δύο ήταν πιο όμορφες από ποτέ και ότι έχασαν σε χρόνο-ρεκόρ τα κιλά που πήραν στην εγκυμοσύνη. Δύο ακόμη εκρηκτικές κυρίες, της διεθνούς σόουμπιζ αυτή τη φορά, που αν και μητέρες έχουν καταφέρει να βάζουν κάτω και εικοσάρες με την εμφάνισή τους, είναι η Αντζελίνα Τζολί με τη Μαντόνα. Το μυστικό τους κρύβεται στη διατροφή που ακολουθούν και στο πρόγραμμα άσκησης που έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια. Μάλιστα, ακούγεται ότι στα διατροφικά... χνάρια της πρώτης βαδίζει η Τζίνα Αλιμόνου-Βαρδινογιάννη, ενώ η Κάτια Ζυγούλη ακολουθεί πολλές από τις διατροφικές συνήθειες της Μαντόνα.

Τζίνα - Αντζελίνα
Η Τζίνα Αλιμόνου-Βαρδινογιάννη ακόμα και στο διάστημα που ήταν έγκυος δεν έπαψε να κάνει ρέικι, ενώ πάντα επιλέγει για τη διατροφή της βιολογικά προϊόντα.

Το ίδιο διατροφικό πρόγραμμα ακουλουθεί και η Αντζελίνα, που τρώει έξι φορές την ημέρα, περίπου κάθε τρεις ώρες. Τα φρέσκα βιολογικά λαχανικά και φρούτα είναι σε πρώτη ζήτηση, όπως το πολύ νερό και το πράσινο τσάι, ενώ δεν τρώει καθόλου κρέας! Από την άλλη, λατρεύει το σούσι, τα ψάρια -ιδιαίτερα το σολομό- και τις πράσινες σαλάτες, ενώ έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο μπρόκολο, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Η δίαιτα της Αντζελίνα
Πρωινό:
Μια μεγάλη φρουτοσαλάτα με φρέσκα βιολογικά φρούτα (μάνγκο, κίουι, ανανάς, πορτοκάλι κ.ά.) και αποφεύγει την μπανάνα και τις φράουλες.
Μεσημεριανό: Σολομός στη σχάρα χωρίς αλάτι, κυρίως με μπρόκολο ή άλλη πράσινη σαλάτα, με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο ή μια μικρή μερίδα σούσι (στο πιάτο του φρούτου).
Σνακ: Φλιτζάνια πράσινου τσαγιού -μέχρι 3 την ημέρα- και λίγους ξηρούς καρπούς.
Βραδινό: Κοτόπουλο ή ψάρι στη σχάρα με λαχανικά στον ατμό.

Κάτια - Μαντόνα
Η Κάτια Ζυγούλη ακολουθεί απόλυτα υγιεινή διατροφή. Γι’ αυτό και λίγο καιρό μετά τη γέννηση της κόρης της επανήλθε στα κιλά της. Τα διατροφικά της μυστικά έχουν επιρροές από τη δίαιτα της Μαντόνα, η οποία ακολουθεί ένα αυστηρό μακροβιοτικό πρόγραμμα διατροφής, πλούσιο σε λαχανικά, φρέσκα φρούτα, προϊόντα σόγιας και ψάρι, αφιερώνοντας παράλληλα αρκετές ώρες στη γυμναστική. Όπως έχει δηλώσει η ίδια η Κάτια, διατηρεί την καλλίγραμμη σιλουέτα της τρώγοντας πολλά λαχανικά και φρούτα, αλλά και γαλακτοκομικά, άσπρα τυριά, φιλέτο ψαριού, προσούτο και πολλούς χυμούς.

Η δίαιτα της Μαντόνα
Πρωινό: 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης και 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα από ρύζι.
Μεσημεριανό: Ψάρι ή κοτόπουλο και 1 φλιτζάνι ντομάτα και αγγούρι ψιλοκομμένα ή λαχανικά στον ατμό ή οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι.
Σνακ: 1 φλιτζάνι μούρα ή ένα άλλο φρούτο, συνήθως ανανά, που είναι λιποδιαλυτικός.
Βραδινό: 1 φλιτζάνι οργανική πάστα (μακαρόνια), όχι τσιγαρισμένα, με 1 φλιτζάνι σπανάκι στον ατμό.

Μην ξεχνάς:

  • Μην τρως ποτέ το βραδινό μετά τις 7 το απόγευμα.
  • Να τρως όταν πεινάς πραγματικά και να μασάς πολλές φορές κάθε μπουκιά.
  • Όχι στα ποτά και τα αναψυκτικά. Μόνο 1-2 ποτήρια κρασί την εβδομάδα.
  • Εάν αισθανθείς την ανάγκη για γλυκό, να προτιμάς ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα ή ένα γιούρτι χαμηλών λιπαρών με φρούτα ή ένα ζελέ.
  • Μην ξεχνάς να πίνεις 3-5 φλιτζάνια πράσινο τσάι τη μέρα και 5 ποτήρια νερό.
  • Μόνο μία μέρα κάθε μήνα, ακολούθησε τη μαγική δίαιτα αποτοξίνωσης, πίνοντας μόνο χυμούς ή σούπες λαχανικών, ενώ το καλύτερο και πιο ελαφρύ βραδινό είναι μια σούπα φρέσκων λαχανικών.
  • Από τη ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ