Κάνε την κοιλιά σου πέτρα

14.07.2008
Ονειρεύεστε επίπεδη κοιλιά και γραμμωμένους κοιλιακούς;Ξεκινήστε απο σήμερα ένα απλό πρόγραμμα κοιλιακών που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας καθημερινά.

Ονειρεύεστε επίπεδη κοιλιά και γραμμωμένους κοιλιακούς; Ξεκινήστε από σήμερα ένα απλό πρόγραμμα κοιλιακών που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας καθημερινά. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, θέληση και σύντομα θα δηλώνετε ότι ξεπερνάτε του 100 κοιλιακούς την ημέρα.

Βρείτε ένα άνετο μέρος. Στρώστε ένα ειδικό στρωματάκι για γυμναστική ή μια μεγάλη πετσέτα και ξαπλώστε ανάσκελα. Βάλτε τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Λυγίστε τα πόδια σας και κρατήστε τα εκεί. Σηκώστε τον κορμό σας κρατώντας τα πόδια σας ελαφρώς λυγισμένα όσο κάνετε την άσκηση. Κάνετε από 12 έως 15 επαναλήψεις. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια ψηλά κάθετα προς τους γοφούς. Τα γόνατα σας πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισμένα. Σηκώστε τα χέρια σας τεντωμένα. Ανασηκώστε την θωρακική κοιλότητα προς τη λεκάνη, σηκώνετε τις ωμοπλάτες από το πάτωμα και προσπαθείτε να φτάσετε τα δάκτυλα των ποδιών. Κατεβάστε πάλι τους ώμους και επαναλάβετε για 12 έως 15 φορές. Για να δουλέψετε το κάτω μέρος της κοιλιάς ξαπλώστε ανάσκελα με χαλαρό το κεφάλι και τον αυχένα και τα χέρια στο πάτωμα κοντά στους γλουτούς. Τα πέλματα πρέπει να πατούν στο πάτωμα. Χρησιμοποιήστε τους κάτω κοιλιακούς για να σηκώσετε τα γόνατα προς το θώρακα και μετά κατεβάστε πάλι τα πόδια στην αρχική θέση. Μόλις ακουμπήσουν ελαφρά στο πάτωμα επαναλάβετε. Μείνετε στην ίδια θέση και φέρτε πρώτα το δεξί πόδι προς το στήθος και εναλλάξ δουλέψτε με το αριστερό ρυθμικά. Παράλληλα θα πρέπει να κρατάτε σε όλη την διάρκεια της άσκηση τους κοιλιακούς σφιγμένους.