Πώς θα κάψω περισσοτερες θερμίδες στο διάδρομο;

08.09.2015
Γυμνάζομαι σχεδόν καθημερινά βαδίζοντας 30 με 40 λεπτά σε διάδρομο. Πώς μπορώ να κάψω περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μου;

Για τον ίδιο χρόνο εκγύμνασης, καις περισσότερες θερμίδες όταν γυμνάζεσαι πιο έντονα από ότι όταν γυμνάζεσαι πιο ήπια και επίσης οι καύσεις σου διατηρούνται αρκετά αυξημένες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μετά το πέρας της προπόνησης.

Για να αυξήσεις την ένταση όταν γυμνάζεσαι στο διάδρομο, μπορείς να αυξήσεις τον ρυθμό με τον οποίο βαδίζεις κάνοντας περισσότερα βήματα ανά λεπτό ή να ρυθμίσεις το διάδρομο σε μεγαλύτερη κλίση, ώστε να προσομοιάσεις το βάδισμα σε ανηφορικό έδαφος και, επίσης, μπορείς να εναλλάσσεις το βάδισμα με τρέξιμο. Αν όμως η ένταση της προσπάθειάς σου ξεπεράσει κάποιο συγκεκριμένο όριο καρδιακής συχνότητας, περίπου τους 160 σφυγμούς ανά λεπτό, τότε ναι μεν θα καις περισσότερες συνολικά θερμίδες αλλά λίγες από αυτές θα προέρχονται από την καύση λίπους.

Επομένως, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική και να μην υπερβαίνεις ποτέ το 85% της μέγιστης καρδιακής σου συχνότητας. Για να βρεις σε πόσους σφυγμούς αναλογεί αυτό, αφαίρεσε από τον αριθμό 220 την ηλικία σου σε χρόνια και τη διαφορά πολλαπλασίασέ την με το 0,85.