Πώς μπορώ να γυμναστώ αποτελεσματικά με ένα Bo.S.U;

15.10.2015
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα bosu για το σπίτι. Τι ασκήσεις μπορώ να κάνω;

Το Bo.S.U. («Βoth Sides Used») είναι ένα όργανο ισορροπίας που αποτελείται από μισή φουσκωτή μπάλα στη μία πλευρά και μια σταθερή κυκλική πλατφόρμα στην άλλη. Επειδή μπορούν να αξιοποιηθούν και οι δύο πλευρές του, οι δυνατότητες ασκήσεων είναι σχεδόν απεριόριστες.

Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε ότι μπορείς να κάνεις καθίσματα, προβολές, πους-απ, κοιλιακούς, ραχιαίους, ασκήσεις με βαράκια ή λάστιχα, διατάσεις και ασκήσεις ισορροπίας, να το χρησιμοποιήσεις ως στεπ, να κάνεις άλματα, ακόμα και επιτόπιο βάδην.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως μέσο αποκατάστασης για προβλήματα μέσης, ισχίων, γονάτων ή αστραγάλων, ενώ θεωρείται ιδανικό όργανο για παιδιά και εφήβους, διότι συνδυάζει την πληρότητα εκγύμνασης με το παιχνίδι και τη διασκέδαση.

Πάντως, για λόγους ασφαλείας, πρέπει αρχικά να το χρησιμοποιήσεις με την κυκλική πλατφόρμα στο πάτωμα και να στηρίζεσαι πάνω στη φουσκωτή μπάλα. Αφού εξοικειωθείς για αρκετές εβδομάδες με αυτή τη χρήση, το γυρίζεις και ανάποδα, με τη μπάλα προς τα κάτω, στο πάτωμα.