Slide Pro: Γλιστράς και... γυμνάζεσαι!

21.01.2016
Μάθε πώς μπορείς να γυμνάσεις αποτελεσματικά το σώμα σου, με ειδικά πατάκια ολίσθησης...

Βγάζεις τα παπούτσια σου, τοποθετείς τα πόδια ή τα χέρια σου στα ειδικά πατάκια ή παπουτσάκια ολίσθησης (υπάρχουν διάφορα είδη) και κάνεις ένα σωρό ασκήσεις, απλές ή σύνθετες, γλιστρώντας πάνω στο πάτωμα, π.χ. προβολές των ποδιών προς διάφορες κατευθύνσεις, χωρίς καθόλου κραδασμούς και χωρίς να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σου.

Παρότι, όμως, χρησιμοποιείς μόνο το σωματικό σου βάρος, δραστηριοποιούνται περισσότεροι μύες και πιο έντονα συγκριτικά με παρόμοιες συμβατικές ασκήσεις, γιατί, λόγω της ολίσθησης, προκαλείται μια ήπια αστάθεια στην εκτέλεση των κινήσεων, επομένως τα αναμενόμενα αποτελέσματα είναι καλύτερα, ιδίως δε σε γλουτούς και μηρούς –τέλεια γυμναστική για την τόνωση και τη σύσφιξη των συγκεκριμένων «προβληματικών» γυναικείων περιοχών!

Ταιριάζει: Σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης –μπορείς να κάνεις χιλιάδες ασκήσεις, όπως μυϊκής ενδυνάμωσης, ελαστικότητας, θεραπευτικές αλλά και αερόβιες, χορογραφημένες και μη. Μάλιστα, το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής συνδυάζεται αρκετές φορές με μπαγκέτες drums –ναι, drums!–, τις οποίες οι ασκούμενοι χτυπάνε είτε στο πάτωμα είτε στον αέρα, με σκοπό να γυμναστούν ακόμα πιο δυναμικά.


Πρώτη δημοσίευση; Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 143

Update: Ιανουάριος 2016.