Διπλασίασε τις καύσεις σου!

19.12.2016
Τα αποδοτικότερα προγράμματα για να διπλασιάσεις τις καύσεις σου. Προσδιορίζεις στόχο θερμίδων, επιλέγεις είδος άσκησης, γυμνάζεσαι με συγκεκριμένο τρόπο και τις… καις!

Αν έχεις συνδέσει στο μυαλό σου την καύση θερμίδων με πολύωρη παραμονή στο γυμναστήριο, επίπονες ασκήσεις και ποτάμια ιδρώτα, είναι καιρός να αλλάξεις άποψη και να διαπιστώσεις «ιδίοις όμμασι» ότι υπάρχουν προγράμματα εκγύμνασης λιγότερο κουραστικά και περισσότερο διασκεδαστικά, που μεγιστοποιούν τις καύσεις κατά τη διάρκεια της άθλησης και τις διατηρούν αυξημένες για αρκετές ώρες μετά. Με τα προγράμματα αυτά θα κάψεις πολλές θερμίδες, θα δώσεις απίστευτη ώθηση στο μεταβολισμό σου και θα δημιουργήσεις τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες για απώλεια σωματικού λίπους 24 ώρες το 24ωρο.

Top-5 προγράμματα καύσεων

Προτάσεις για κάθε περίπτωση. Ο χώρος άσκησης δεν έχει ιδιαίτερη σημασία: στο σπίτι εάν έχεις τα ανάλογα όργανα, σε γυμναστήριο ή οπουδήποτε αλλού σε βολεύει. Επιλέγεις το πρόγραμμα που εξυπηρετεί περισσότερο τους στόχους σου, κάνεις ένα μικρό ζέσταμα και ξεκινάς να καις θερμίδες, να καις, να καις...

Ξεκίνα τώρα τα προγράμματα!

Κάψε 100 θερμίδες σε 15 λεπτά

Κάψε 200 θερμίδες σε 30΄ με βάδισμα

Κάψε 200 θερμίδες σε 20΄ με βαράκια

Βαράκια & λάστιχο και καις 250 θερμίδες σε 25’

Κάψε 300 θερμίδες στο διάδρομο σε 30΄


Μπορώ να κάνω περισσότερα από ένα προγράμματα;

Την ίδια μέρα προπόνησης, όχι! Σε διαφορετικές μέρες, ναι! Για παράδειγμα, ένας εβδομαδιαίος σχεδιασμός μπορεί να διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα: Βάδισμα ή τρέξιμο, σε εξωτερικό χώρο ή σε διάδρομο.

Τρίτη: Βαράκια.

Τετάρτη: Βάδισμα σε εξωτερικό χώρο ή σε διάδρομο.

Πέμπτη: Συνδυαστικό πρόγραμμα.

Παρασκευή: Βάδισμα ή τρέξιμο, ή, εναλλακτικά, άλλο όργανο cardio.

Σάββατο: Βαράκια και λάστιχο μαζί.

Κυριακή: Ενεργητική ξεκούραση, ήπιες σωματικές δραστηριότητες αναψυχής.

Και τι θα πετύχω;

Αυξημένη καύση θερμίδων 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα!

Τα προγράμματα απευθύνονται σε υγιή άτομα που γυμνάζονται το λιγότερο τρεις μήνες και έχουν τουλάχιστον μέτρια φυσική κατάσταση. Ο υπολογισμός θερμιδικών καύσεων είναι ενδεικτικός και αφορά γυναίκες βάρους 65 κιλών. Βαρύτερα άτομα θα κάψουν περισσότερες θερμίδες, ελαφρύτερα λιγότερες.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 155

Update: Δεκέμβριος 2016.