Κάνει το Pilates για σένα;

11.03.2016
Έμφαση στη λεπτομέρεια...

Τι είναι: Πρόγραμμα γυμναστικής βασισμένο σε μια σειρά περίπου 500 λειτουργικών ασκήσεων, οι οποίες αναπτύχθηκαν περί το 1920 από τον J. H. Pilates. Οι ασκήσεις αυτές έχουν ως επίκεντρο τον πυρήνα/κέντρο του σώματος (κοιλιακοί, ραχιαίοι, γλουτιαίοι) και εκτελούνται είτε με το βάρος του σώματος είτε με ειδικά όργανα, π.χ. αφρώδης κύλινδρος (foam roller), μικρές μπάλες, ειδικά τραπέζια, πάγκοι με τροχαλίες.

Βασικό χαρακτηριστικό: Το πρόγραμμα γίνεται με απόλυτα ελεγχόμενο και εξατομικευμένο τρόπο (προσαρμογή στο σωματότυπο) και πάντα υπό την επίβλεψη πιστοποιημένου στη μέθοδο εκπαιδευτή.

Ελάχιστη συχνότητα: Δύο φορές εβδομαδιαίως από 30-60 λεπτά τη φορά.

Τι πετυχαίνεις: Ομοιόμορφη και συμμετρική εκγύμναση, αύξηση δύναμης, ευλυγισίας και ελαστικότητας, βελτίωση συντονισμού και μυϊκού ελέγχου, βελτίωση αναπνευστικής λειτουργίας, βελτίωση στάσης σώματος (ορθοσωμία), ανακούφιση από πόνους σε αυχένα και μέση.

Σου ταιριάζει αν...

Έχεις καθιστικό τρόπο ζωής, σε ελκύουν οι εναλλακτικοί τρόποι άσκησης, προτιμάς τα πιο ελεγχόμενα προγράμματα, υποφέρεις από μυοσκελετικούς πόνους (rehabilitation pilates) ή απλώς επιθυμείς να αποκτήσεις ένα καλογυμνασμένο σώμα με δυνατούς κοιλιακούς και ραχιαίους μυς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1-10

Καύση θερμίδων: 6

Οφέλη υγείας: 9

Σωματική βελτίωση: 7

Φυσική κατάσταση: 7


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 154

Update: Μάρτιος 2016.