Γίνεται ενδυνάμωση στο διάδρομο;

24.05.2016
Πώς μπορώ να δυναμώσω και να τονώσω περισσότερο το μυϊκό μου σύστημα κάνοντας διάδρομο;

Σίγουρα γνωρίζεις ότι η άσκηση στον ηλεκτρονικό διάδρομο δεν αποσκοπεί στη μυϊκή ενδυνάμωση, αλλά κυρίως στη βελτίωση της αερόβιας ικανότητας. Εντούτοις, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να συνεισφέρει στην αύξηση της δύναμης και στην τόνωση των μυών.

Πιο συγκεκριμένα, όταν δεν κρατιέσαι από τις λαβές στήριξης και κινείς τα χέρια σου δυναμικά, τότε το σώμα σου προσπαθεί να ισορροπήσει στη θέση του ενεργοποιώντας σε μεγαλύτερο βαθμό τους στηρικτικούς μυς του κορμού (κοιλιακούς, ραχιαίους κ.ά.).

Αν αυξήσεις την κλίση του διαδρόμου («ανηφόρα»), τότε αυξάνεται η ένταση της προσπάθειας και αυτό ενδυναμώνει περισσότερο τους μυς των γλουτών, των μηρών και των γαμπών.

Τέλος, εάν κάνεις ειδικές ασκήσεις πάνω στο διάδρομο καθώς αυτός λειτουργεί, όπως π.χ. ισομετρική σύσφιξη κοιλιακών, προβολές ποδιών με μεγάλους βηματισμούς, προς τα πίσω περπάτημα (αντίθετα), ασκήσεις χεριών κρατώντας βαράκια καθώς περπατάς ή τρέχεις κ.ά., τότε θα δραστηριοποιήσεις επιπλέον το μυϊκό σου σύστημα και θα γυμνάσεις περισσότερο τους μυς που κάνουν τις αντίστοιχες κινήσεις.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 173

Update: Μάιος 2016.