Τι μπορώ να κάνω με fit-ball;

16.06.2016
Eκτος από ασκήσεις γυμναστικής… σχεδόν τα πάντα! Ιδού μερικές ιδέες...

Κάθισμα

Τη χρησιμοποιείς τακτικά αντί άλλου καθίσματος, π.χ. όταν βλέπεις τηλεόραση. Σε αντίθεση με τις κοινές καρέκλες, η μπάλα ενεργοποιεί το μυϊκό σύστημα και αναγκάζει το σώμα να πάρει τη σωστή καθιστή στάση, προστατεύοντας έτσι τη μέση.

Διασκέδαση

Καθώς κάθεσαι πάνω στην μπάλα, μπορείς να κάνεις μικρές αναπηδήσεις χωρίς να σηκώνεις τη λεκάνη σου, να «χορεύεις» κινώντας ρυθμικά τα χέρια ή να ρολάρεις την μπάλα μπρος-πίσω αλλά και προς τα πλάγια, λικνίζοντας τους γλουτούς σου.

Αποφόρτιση

Ξαπλώνεις και στηρίζεσαι πάνω στην μπάλα μπρούμυτα, ανάσκελα ή πλαγιαστά, τεντώνεις τους μυς, χαλαρώνεις τους σφιγμένους ώμους και αποσυμπιέζεις τη σπονδυλική σου στήλη.

Όργανο άσκησης

Σφίγγεις την μπάλα ανάμεσα στα χέρια ή τα πόδια για να γυμνάσεις στήθος και προσαγωγούς αντίστοιχα, την πιέζεις ενάντια σε τοίχο, κάνεις καθίσματα (σκουότ), την κυλάς καθώς είσαι γονατισμένη, τη σηκώνεις αντί άλλης αντίστασης ή αντικαθιστάς με αυτήν τον πάγκο γυμναστικής για ασκήσεις με βαράκια ή λάστιχο.

Sport therapy

Τη χρησιμοποιείς για θεραπευτικές ασκήσεις, ασκήσεις βελτίωσης της σωματικής στάσης/ορθοσωμίας ή απλώς για ένα ανακουφιστικό μασάζ της πλάτης και των ποδιών.


Δες περισσότερες ασκήσεις με fitball στο άρθρο: «Τέλειοι κοιλιακοί σε 21 ημέρες!». Κι αν σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις τέλειους κοιλιακούς, δες την πιο κατάλληλη δίαιτα στο άρθρο: «ABS-Fast: Δίαιτα για τέλειους κοιλιακούς».


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 141

Update: Ιούνιος 2016.