Το χάπι που θα μας κάνει πιο γρήγορους

24.09.2016
Μετά τους παλμογράφους και τα powermeters, ήρθε η ώρα να πάρουμε το… χάπι που θα μας βοηθήσει να πάμε ένα βήμα παραπέρα την προπόνηση και την απόδοση μας. Κι όταν λέμε χάπι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό… Δεν πρόκειται για κάποια «ντόπα» αλλά για το επαναστατικό και νόμιμο χάπι-θερμόμετρο της γαλλικής εταιρείας BodyCap που μετράει «realtime» την θερμοκρασία στο εσωτερικό του σώματος.

Είναι γνωστό πως η μυϊκή δύναμη βελτιώνεται σε ποσοστό 4% έως 7% για κάθε 1°C αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος μας. Αυτός άλλωστε είναι ο βασικότερος λόγος που κάνουμε προθέρμανση πριν από έναν αγώνα ή προπόνηση.

Αυτό όμως που ίσως να μην γνωρίζουμε είναι πως αν το παρακάνουμε με την προθέρμανση ή όταν «ανάψουμε» κατά την οδήγηση, η απόδοση επηρεάζεται αρνητικά.

Για να γνωρίζουμε λοιπόν που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή η θερμοκρασία του σώματος μας, καταπίνουμε αυτό το ειδικό χάπι e-Celcius Performance, το οποίο εμπεριέχει ειδικό ψηφιακό θερμόμετρο που αναγράφει realtime, σε σχετική οθόνη που τοποθετείται στο τιμόνι, τις τιμές και προειδοποιεί για την… υπερθέρμανση.
Εκτός αυτού, το χάπι καταγράφει τα στοιχεία για download και περαιτέρω ανάλυση από τον προπονητή.