Πώς κόβουν το τσιγάρο οι σταρ;

05.02.2009
Παρόλο που το έχεις πάρει απόφαση, ακόμα δεν έχεις βρει ένα σίγουρο τρόπο για να κόψεις εύκολα και ανώδυνα το τσιγάρο. Μην απελπίζεσαι! Μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ έδωσαν τη μάχη και κατάφεραν να κόψουν το τσιγάρο οριστικά. Μάθε τα κόλπα που χρησιμοποίησαν και κάνε το ίδιο!

Παρόλο που το έχεις πάρει απόφαση, ακόμα δεν έχεις βρει ένα σίγουρο τρόπο για να κόψεις εύκολα και ανώδυνα το τσιγάρο. Μην απελπίζεσαι! Μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ έδωσαν τη μάχη και κατάφεραν να κόψουν το τσιγάρο οριστικά. Μάθε τα κόλπα που χρησιμοποίησαν και κάνε το ίδιο!

Το παράδειγμα του Μπάρακ Ομπάμα: λίγο πριν την μεγάλη προεκλογική του εκστρατεία ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ξεκινήσει τον αγώνα για το κόψιμο του τσιγάρο, όπως είχε εξομολογηθεί και ο ίδιος σε δηλώσεις του. Ο νέος πρόεδρος τα κατάφερε και ανήκει και επίσημα στους μη καπνιστές. Καθ' όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του, τα Μέσα τον συνέλαβαν να μασάει τσίχλες νικοτίνης.

Το παράδειγμα της Γκουίνεθ Πάλτροου: η διάσημη ηθοποιός ξεκίνησε το κάπνισμα στην ηλικία των 24 ετών αλλά πλέον έχει σταματήσει την κακιά συνήθεια. Το μυστικό της ήταν η θέληση που είχε να σταματήσει το τσιγάρο και μάλιστα πολλές φορές θέλει να καπνίσει αλλά παίρνει δύναμη από τον εαυτό της και δεν το κάνει. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο της Γκουίνεθ που στηρίζεται στην ατσαλένια θέληση, πρέπει να έχεις πάρει την απόφαση να κόψεις το τσιγάρο πραγματικά.

Το μικρό μυστικό: άλλαξε τις συνήθειες και την καθημερινή σου ρουτίνα για να αποφύγεις και τις φορές που κάπνιζες. Αυτό μπορεί να γίνει καθώς περιμένεις το λεωφορείο ή όταν βγαίνεις έξω με φίλους ή όπως η Γκουίνεθ όταν επιστρέφεις σπίτι από μια εξαντλητική ημέρα και χαλαρώνεις. Με το να κάνεις διαφορετικά πράγματα και να ασχολείσαι με άλλες δραστηριότητες, θα είναι πιο εύκολο να ξεχάσεις να ανάψεις ένα τσιγάρο.

Το παράδειγμα της Σαρλίζ Θερόν: η κάτοχος Όσκαρ Σαρλίζ κάπνιζε τρία πακέτα τσιγάρου την ημέρα μέχρι που υιοθέτησε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής με πολύ γιόγκα και πιλάτες. Η Σαρλίζ εξομολογείται πως αθλείται συχνά και ειδικά τις στιγμές εκείνες που αισθάνεται έντονο στρες. Το άγχος είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αποτυγχάνουν οι περισσότερες προσπάθειες διακοπής του τσιγάρου. Η μέθοδος της Σαρλίζ πετυχαίνει γιατί η ευεξία που αισθάνεσαι μετά από τη γυμναστική νικά την ανάγκη και την έλλειψη του τσιγάρου. Οι περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει πιστοποιούν το εύρημα αυτό.

Το μικρό μυστικό: η άσκηση σε συνδυασμό με την δραστική αλλαγή του τρόποπυ ζωής σου, μπορεί να κάνει το κάπνισμα οριστικό παρελθόν.

Το παράδειγμα του Άστον Κούτσερ: ο νεαρός σύντροφος της Ντέμι Μουρ συνήθισε να καπνίζει μέχρι και 40 τσιγάρα καθημερινά. Ευτυχώς για εκείνον η Ντέμι είναι λάτρης του υγιεινού τρόπου ζωής και τον βοήθησε να κόψει το κάπνισμα. Ο σταρ του Χόλιγουντ έδιωξε την κακιά συνήθεια του καπνίσματος διαβάζοντας επιστημονικά βιβλία που εξηγούν το γιατί οι άνθρωποι πέφτουν στο κάπνισμα. Ένα από τα αγαπημένα του βιβλία είναι το '''Ο ευκολότερος τρόπος για να κόψεις το κάπνισμα'' του Άλεν Κάαρ (γνωστός για την μέθοδο που έχει αναπτύξει παγκοσμίως). Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κούτσερ: ''Διάβαζα το βιβλίο με ικανοποίηση γιατί μου προσέφερε καθοδήγηση. Μου επέτρεπε να καπνίζω μέχρι την τελευταία του σελίδα που έγραφε: και τώρα το κόβεις! Έκλεισα το βιβλίο και έκοψα το τσιγάρο!''

Το μικρό μυστικό: τα ειδικά βιβλία για το κόψιμο του καπνίσματος είναι κατάλληλα για εκείνους που φοβούνται να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Τα dvd και cd ύπνωσης μπορούν να είναι εξίσου βοηθητικά και χαλαρωτικά.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο: η υπνοθεραπεύτρια Μαρίζα Πιρ που δούλεψε επί 20 χρόνια στο Λονδίνο και την Αμερική και έχει πολλούς διάσημους πελάτες, αποκαλύπτει τα μεγαλύτερα μυστικά στη μάχη του καπνίσματος.

1. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να σταματήσεις να συνδέεις το τσιγάρο με την απόλαυση. Αντίθετα, όταν καπνίζεις, προσπάθησε να φανταστείς την πίσσα και την νικοτίνη που εισπνέεις και τον πόνο που μπορεί να σου προκαλέσει. Αν σκεφτείς το κάπνισμα σαν κάτι επώδυνο παρά σαν απόλαυση, θα μειώσεις σταδιακά την κακιά συνήθεια.

2. Έπειτα, επικεντρώσου σε όλα τα θετικά που θα αποκομίσεις από τη διακοπή του καπνίσματος. Σκέψου μόνο πόσο πιο υγιής θα είσαι, με πόσο μεγαλύτερη ενέργεια, με πιο φωτεινή επιδερμίδα, πιο γερά νύχια και πιο λαμπερά μαλλιά.

3. Επανάλαβε δυνατά τα παραπάνω σημεία για να είσαι σίγουρη πως τα κατάλαβες. Ακόμα και cd μπορείς να φτιάξεις για να τα ακούς διαρκώς.

4. 'Έστω κι αν κόψεις το κάπνισμα, θα εξακολουθεί να υπάρχει αρκετή νικοτίνη στον οργανισμό σου που θα σε κάνει να επιθυμείς να καπνίσεις. Πιες αρκετούς χυμούς πορτοκαλιού και αρκετά λίτρα νερό για να καθαρίσεις τον οργανισμό σου γρηγορότερα.

Παρόλο που θα το θέλεις, προσπάθησε να μην τρως πάρα πολύ. Το φαγητό θα σε κρατά απασχολημένη για λίγο, αλλά αργότερα η υπερβολική κατανάλωση φαγητού μπορεί α σε ρίξει πίσω στο τσιγάρο για να χάσεις δήθεν τα κιλά που πήρες.