Χάσε κιλά με τη βοήθεια του καλού σου

03.02.2009
Μπορεί ο καλός σου να μην χρειάζεται να χάσει κιλά, αλλά εσύ έχεις μεγάλη ανάγκη να ξεφορτωθείς τα δέκα παραπανίσια κιλά που σε βαραίνουν. Μην ανησυχείς! Υπάρχουν πέντε τρόποι να σε βοηθήσει ν' αδυνατίσεις, χωρίς να μπει στο ίδιο πρόγραμμα εξάσκησης. Δείξτου τον τρόπο.

Μπορεί ο καλός σου να μην χρειάζεται να χάσει κιλά, αλλά εσύ έχεις μεγάλη ανάγκη να ξεφορτωθείς τα δέκα παραπανίσια κιλά που σε βαραίνουν. Μην ανησυχείς! Υπάρχουν πέντε τρόποι να σε βοηθήσει ν' αδυνατίσεις, χωρίς να μπει στο ίδιο πρόγραμμα εξάσκησης. Δείξτου τον τρόπο.

1. Ζήτα να σε εμψυχώσει

'Όλες θέλουμε να έχουμε στο πλευρό μας έναν σύντροφο που να μας βοηθάει να αισθανόμαστε όμορφες, επιθυμητές και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Ειδικά στο παιχνίδι της απώλειας κιλών, η ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να παίξει βασικό ρόλο. Το αδυνάτισμα δεν είναι παρά μια πνευματική διαδικασία. Αν εκείνος καταφέρει να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, θα νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, χάνοντας τα κιλά που επιθυμείς γρηγορότερα.


2. Ζήτα την έμπρακτη βοήθειά του

Αν εσύ και ο αγαπημένος σου έχετε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής, θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις πιστή στο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, όταν εκείνος ζει σε μια συνεχή κραιπάλη. Προφανώς και δεν εννοούμε να τρέφεται με σαλάτες επειδή εσύ θέλεις να χάσεις κιλά (φυσικά ούτε και εσύ πρέπει να τρως μόνο σαλάτες). Αλλά θα μπορούσατε να ακολουθείτε ένα υγιεινό μενού παρέα ή να ασκηθείτε μαζί. Αξιοποιήστε το Σαββατοκύριακο για να τρέξετε παρέα για μισή ώρα τουλάχιστον. Αν πάλι θέλει να τρώει χωρίς περιορισμούς, ζήτα να μην το κάνει μπροστά σου. Δεν χρειάζεται να έρχεται το βράδυ φέρνοντας έτοιμο φαγητό και για τους δύο. Μπορεί να τρώει έξω από το σπίτι έτσι ώστε να μην σε βάζει στον πειρασμό.


3. Ζήτα του να σε καταλάβει

Κάποιες φορές τα αγόρια δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η βοήθεια τους στο δύσκολο δρόμο του αδυνατίσματος που ακολουθείς. Μίλησέ του για τον αγώνα που κάνεις. Άνοιξε την καρδιά σου και έκφρασε τους τους φόβους και τις ανησυχίες που έχεις και σε αυτόν τον τομέα, όπως και σε κάθε άλλο τομέα της ζωής σου. Γιορτάστε μαζί την απώλεια των πρώτων κιλών με μια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα (γεμάτη σεξ) βραδιά στο κρεβάτι.


4. Ζήτα να μην σε βάζει σε πειρασμό

Ο πειρασμός είναι το πιο πονηρό σημείο για την απώλεια κιλών που επιθυμείς να έχεις. Για παράδειγμα, αν αποφασίσετε να πάτε στο σινεμά κι εκείνος κάθεται δίπλα σου και καταναλώνει τόνους ποπ κορν και πατατάκια, πόσο θα αντέξεις να κρατηθείς μακρυά από τους πειρασμούς. Δεν αρκεί μόνο να σε εμψυχώνει να μην τρως. Πρέπει να δείχνει έμπρακτα πως σέβεται τον αγώνα σου.


5. Ζήτα του να μην σε προσβάλλει

Μπορεί εκείνος να σου έλεγε εδώ και καιρό πως έχεις παχύνει και πως τρως χωρίς να υπολογίζεις το κακό που κάνεις στην υγεία και τη σιλουέτα σου. Όμως, δεν φταις μόνο εσύ. Έρευνες που έγιναν σε ζευγάρια, έδειξαν πως οι ευτυχισμένες γυναίκες έχουν την τάση να παχαίνουν και να παίρνουν μέχρι και 5 κιλά μέσα σε μια πετυχημένη σχέση χωρίς προβλήματα. Κι όμως ο έρωτας παχαίνει! Με το να σου λέει πως σε είχε προειδοποιήσει για το αποτέλεσμα που θα είχαν οι συνεχείς κραιπάλες δεν σε βοηθά. Ούτε βέβαια όταν σε προσφωνεί ''χοντρούλα και βαρελάκι'' μπροστά σε φίλους και γνωστούς. Εξήγησέ του πως θα πρέπει να σεβαστεί την προσπάθεια που κάνεις για όσο την κάνεις.


Τέλος, μπορεί να σε βοηθά και με το πρόγραμμα άσκησης που ακολουθείς. Αν έχει κάποια ιδέα από γυμναστική, μπορεί να σου υποδεικνύει τον τρόπο που πρέπει να κάνεις συγκεκριμένες ασκήσεις, να σε βοηθά να τις πραγματοποιείς και να σε διορθώνει όποτε κάνεις λάθος και κινδυνεύεις να τραυματισθείς.