Καμπύλες σαν της Μπιγιονσέ

09.02.2009
Λαχταράς κι εσύ αποκτήσεις τις καμπύλες και τους σμιλεμένους γλουτούς της Μπιγιονσέ; Δεν θέλει χρόνο και κόπο, θέλει τον σωστό τρόπο. Ακολούθησε τα παρακάτω μυστικά που αποκάλυψε η ίδια η χυμώδης σταρ και φτιάξε σούπερ καμπυλωτό κορμί!

Λαχταράς κι εσύ αποκτήσεις τις καμπύλες και τους σμιλεμένους γλουτούς της Μπιγιoνσέ; Δεν θέλει χρόνο και κόπο, θέλει τον σωστό τρόπο. Ακολούθησε τα παρακάτω μυστικά που αποκάλυψε η ίδια η χυμώδης σταρ και φτιάξε σούπερ καμπυλωτό κορμί!

Ποικιλία καθισμάτων

Φυσικά για να φτιάξεις τις καμπύλες που επιθυμείς πρέπει να το ρίξεις στα βαθιά καθίσματα και στις γρήγορες εκτάσεις των ποδιών. Υπάρχουν μάλιστα πολλές παραλλαγές των ασκήσεων αυτών για να μην βαρεθείς να τις κάνεις στη μέση της προσπάθειας. Όπως αποκάλυψε και η Μπιγιόνσε, τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε να κάνει βαθιά καθίσματα σηκώνοντας και μια μπάρα με λίγο και αργότερα περισσότερο βάρος. Το βρήκε πολύ διασκεδαστικό να προσπαθεί να ανασηκώσει την μπάρα σαν αθλητής της άρσης βαρών που ξεχνούσε εντελώς την ταλαιπωρία των καθισμάτων. Ταυτόχρονα, η μπάρα σε βοηθά να επικεντρώνεσαι στους γλουτιαίους μυς και έτσι αποκτάς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έπειτα, μπορείς να ασχοληθείς και με τα πλάγια καθίσματα.

Πώς: άνοιξε τα πόδια όσο περισσότερο μπορείς, με τις μύτες να βλέπουν προς τα έξω και στην αντίθετη κατεύθυνση. Η πλάτη πρέπει να είναι ελαφρά λυγισμένη για να αποφύγεις τους μικροτραυματισμούς. Αν δεν μπορείς να κρατήσεις την ισορροπία σου, φρόντισε να κρατιέσαι από μια καρέκλα τουλάχιστον από την μία πλευρά.

Ναι στο αερόμπικ

Αν πρέπει να χάσεις και κιλά μαζί με τη σμίλευση των καμπύλων, θα πρέπει αρχικά τουλάχιστον να ασχοληθείς και με την αερόβια άσκηση που θα σε βοηθήσει να κάψεις το περιττό λίπος γρηγορότερα.


Πρόσθεσε μια νέα άσκηση

Κάθε φορά που νιώθεις πως βαριέσαι πρόσθεσε μια νέα άσκηση. Αν είσαι γραμμένη σε κάποιο γυμναστήριο, πέρασε σταδιακά από όλα τα μηχανήματα για την άσκηση των γλουτών. Όταν νιώθεις πως βαριέσαι να κάνεις κάποια από τις ασκήσεις, πέρνα στο επόμενο μηχάνημα. Οι πιο σημαντικές και στοχευμένες ασκήσεις για το σμίλευμα των καμπύλων είναι οι πιέσεις ποδιών, οι ανασηκώσεις τις λεκάνης και των γλουτών και οι εκτάσεις των ποδιών.

Προσεγμένη δίαιτα

Όσο χρονικό διάστημα παλεύεις με τις καμπύλες, είναι σημαντικό να προσέχεις και το τι τρως. Δεν μιλάμε για δίαιτες πείνας γιατί εκεί δεν θα έχεις καμπύλες για να γυμνάσεις. Απλά κατανάλωσε τροφές χαμηλές σε θερμίδες, λίπος και υδατάνθρακες αλλά κράτα ψηλά τις πρωτεΐνες. Πες ναι στα πράσινα λαχανικά.


Χόρεψε όσο μπορείς και όπου μπορείς

Η ίδια η Μπιγιονσέ παραδέχεται πως οι καμπύλες της πήραν το σχήμα που έχουν σήμερα από την στιγμή που ξεκίνησε να χορεύει. Η ίδια λατρεύει το χορό και την επίδραση που έχει στο κορμί της και προτιμά τα χιπ - χοπ και rnb κομμάτια για να ξεδίνει και να καίει θερμίδες γρήγορα και ευχάριστα.


Κάτσε κάτω από τη μπάρα

Εκτός από το χορό, η Μπιγιονσέ βρήκε πως και η άρση ελεύθερων βαρών την βοηθά να διατηρεί τις καμπύλες της σε φόρμα. Ξεκίνα με 12- 15 επαναλήψεις λίγων βαρών, έπειτα αύξησε το βάρος και μείωσε τις επαναλήψεις (8 με 10 επαναλήψεις), για να επιστρέψεις στα αρχικά κιλά με 10 έως 12 επαναλήψεις. Ξεκουράσου για ενάμιση λεπτό ανάμεσα στο κάθε σετ επαναλήψεων.


Ναι στον όγκο, όχι στην πλαδαρότητα

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποια αδυνατιστική κρέμα, δοκίμασε κάποια συσφικτική και όχι τις λεγόμενες κατά της κυτταρίτιδας που έχουν σχεδόν μηδενικά αποτελέσματα. Σκοπός σου είναι να συσφίξεις τις ήδη υπάρχουσες καμπύλες και όχι να φτάσεις τις διαστάσεις των σούπερ μοντέλων. Άλλωστε και η ίδια η Μπιγιονσέ χαίρεται με τα παχάκια της γιατί αυτά την κάνουν ξεχωριστή.